Blogger Yoani Sánchez mag niet naar Brazilië

De Cubaanse autoriteiten hebben de kritische blogger Yoani Sánchez opnieuw een visum geweigerd, ditmaal om in Brazilië een filmfestival bij te wonen.

Dilma: 'Ik had de dissidenten moeten ontmoeten. Maar zij weten niks van investeringen.' Raúl: 'Dilma, leert snel''. Aldus de cartoonist Garrincha.

‘Het verbaast me niet,’zegt Yoani Sánchez via Twitter, waarbij ze constateert dat het de 19e maal is dat haar een visum wordt geweigerd. ‘Als al deze inspanningen er toe leiden dat er aandacht geschonken wordt  aan de absurde migratiepolitiek waarmee de Cubanen gevangen worden gehouden, is het de moeite waard geweest.’ Zij wijst erop dat de Cubaanse president Raúl Castro dit weekend naar Venezuela reist, terwijl men haar niet toestaat naar Brazilië te reizen. De blogger schreef eerder een brief aan de president van Brazilië, Dilma Rousseff en vroeg haar bij Raúl Castro om bemiddeling. Rousseff weigerde echter elk contact met dissidenten en schonk vooral aandacht aan de economische relaties van haar land met Cuba.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s