Europese solidariteitsbrigades op bezoek in Cuba

Activisten uit 17 Europese landen bezoeken op dit moment het Caribische eiland, aldus het Cubaanse persbureau Prensa Latina. De groep telt ongeveer 100 personen waaronder ook enkele Nederlanders.

De Europese sympathisanten van de Cubaanse revolutie zullen familieleden ontmoeten van de Cubaanse Vijf (Antonio Guerrero, Fernando González, Ramón Labañino, Gerardo Hernández en René González, de Cubaanse spionnen die in de VS gevangen zitten), informatie ontvangen over gewelddadige groepen die vanuit Miami opereren, contacten leggen met leden van de officiele jongerenorganisaties en economisch of culturele locaties van belang bezoeken. Contacten met vertegenwoordigers van de Cubaanse civil society zoals bloggers en dissidenten, staan niet op de agenda.

Tweeduizend solidaiteitsorganisaties wereldwijd

Enkele deelnemers

Op 20 juli wordt het bezoek afgesloten. De adepten van de Cubaanse revolutie worden gehuisvest in het Internationale Kamp Julio Antonio Mella in de provincie Artemisa. Volgens het Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos / Instituut voor de Vriendschap tussen de Volkeren (ICAP) nemen deelnemers deel uit Duitsland, Oostenrijk, Wit-Rusland, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Ierland, Italië, Groot- Brittannië, Portugal, de Republiek Tsjechië, Zweden, Zwitserland en Turkije. De delegaties uit Spanje, Engeland en Zwitserland zijn met 24, 15 en 9 deelnemers de grootsten. Volgens ICAP zijn er wereldwijd 2.000 verenigingen in 152 landen, die mondiaal werken aan de solidariteit met het Cubaanse systeem.

Link
* Website ICAP

3 gedachten over “Europese solidariteitsbrigades op bezoek in Cuba

  1. Graag een toelichting op dit artikel door de genoemde ‘Nederlandse solidaiteitsorganisatie vereniging’. Met name wat betreft hun drive.

  2. Jaap, ik weet niet wie er vanuit Nederland naar Cuba zijn gegaan, laat staan dat ik hun motieven ken. Misschien jongeren van de Communistische Jeugdbond maar hun berichten over Cuba op hun website zijn verre van actueel. Het blijft dus gokken, Kees van Kortenhof

Plaats een reactie