Cubaanse ex-spion en journalist biedt schrijvers excuses aan (2)

Alvarado Godoy valt ook het onafhankelijke Comité de Ciudadanos por la Integración Racial / Comité voor Raciale Gelijkheidheid aan, dat hij er van beschuldigt het thema discriminatie te manipuleren om zo ‘een vertekend beeld over de mensenrechten op het eiland’ te verspreiden. In een verwijzing naar het recente Festival Clic zegt hij dat de blogger Yoani Sánchez liegt over de herkomst van haar financiën en wijst op ‘betrouwbare bronnen’ die melden dat zij over fondsen beschikt ter grote van 15.000 euro’s voor de organisatie van het afgelopen bloggersfestival.

Foto van Orlando Luis Pardo van billboard in de straten van Havana met de tekst: ‘De vrijheid laat zich niet blokkeren.

Volgens Alvarado Godoy is Yoani Sánchez ‘de meest gevaarlijke en ervaren contrarevolutionaire’ en dat de bewijzen dat zij ‘een handlanger van de CIA en de Amerikaanse vertegenwoordiging in Havana is, zich opstapelen. Godoy eindigt zijn tekst met de waarschuwing dat de Cubaanse instanties elk detail kennen van de inmenging in binnenlandse aangelegenheden van de VS in Cuba ‘zo zelfs dat elk van deze projecten gedoemd is te mislukken. Wij weten meer, veel meer, maar voor dit moment, is dit voldoende.’ Alvaro Godoy heeft in al zijn teksten een polemische en beschuldigende stijl, die meestal resulteert in de vaststelling dat de tegenstander een onderdeel is van de anti-Cubaanse campagne vanuit de VS. Vorige week publiceerde hij een artikel over de uitbraak van cholera in Cuba en constateerde dat deze ziekte ‘aanleiding was voor een nieuwe mediacampagne tegen ons land. Vooral afkomstig van de traditionele vijanden van de revolutie, zoals het kwaadaardige dagblad El Nuevo Herald en de radiozender Radio Martí, beiden in Miami, diverse bloggers die behoren tot de anti-Cubaanse bloggersfeer en de huurlingen vermomd als ‘onafhankelijke journalisten. Natuurlijk ontbreken ook enkele internationale persorganen niet, zoals de kranten die behoren tot de Interamerikaanse Persvereniging SIP of het dagblad Universal de Caracas,’ aldus Gody. .

Linken
De weblog van Alvardo Gody Descubriendo Verdades / De waarheid ontdekken
De website Observatorio Critico met kritische reacties van Cubaanse bezoekers die o.a. benadrukken dat de excuses van Alvaro Godoy en het tijdschrift Por Cuba halfslachtig zijn. De beweging Observatorio Critico streeft naar een socialisme met zelfbestuur en zonder de huidige bureaucratie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s