Film: 7 Days in Havana

Na New York Stories en Paris je t’aime heeft Havana nu ook een film waarin verschillende regisseurs een ode brengen aan deze stad. 7 Days in Havana telt maar liefst 7 regisseurs, namelijk Benicio Del Toro, Julio Medem, Gaspar Noé, Leonardo Padura, Elia Suleiman, Juan Carlos Tabí en Pablo Trapero. De film ging vorige week ook in Nederland in premiere.

Maar liefst zeven artiesten hebben een team gevormd om samen een film te creëren die de hoofdstad van Cuba eer aan doet. De verschillende losstaande verhalen zijn geschreven door Leonardo Padura, één van Cuba’s internationaal meest bekende schrijvers. Elk verhaal dat hij voor de film schreef, wordt verbonden aan een dag van de week, beginnend met maandag. De verschillende episodes werden in volgorde geregisseerd door Benicio del Toro, Pablo Trapero, Julio Medem, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Juan Carlos Tabío en Laurent Cantet. In de eerste sequentie is te zien hoe een jonge Amerikaanse acteur (gespeeld door Josh Hutcherson, bekend uit The Hunger Games) in Cuba aankomt om daar aan een filmschool te studeren. Wanneer de dinsdag aanbreekt, wordt dit tafereel geheel losgelaten voor een geheel ander verhaal.

7 dagen
De tweede dag staat namelijk in het teken van een beroemde regisseur. Hij bezoekt verschillende feestjes en bijeenkomsten die hij probeert te doorstaan met behulp van sterke drank. De woensdag vertelt het verhaal van een getalenteerde Cubaanse zangeres die moet kiezen tussen blijven bij haar huidige relatie of met een Spanjaard mee naar Europa gaan in de hoop daar succes te beleven. Een melodramatische vertelling zorgt hier helaas voor dat het eerder komisch dan dramatisch overkomt. De donderdagscène is interessanter, hierin is de regisseur van dit segment, Elia Suleiman, zelf te zien tijdens zijn verblijf in Cuba. De aflevering creëert op puzzelachtige wijze twijfel over betekenis. Op zaterdag moet een arm gezin een taart bakken en komen enkele bekenden uit een eerdere dag terug. De week wordt afgesloten met zondag waarop een Cubaanse vrouw een groep mensen commandeert bij de voorbereiding van een perfect feest voor de Maagd Maria.

Link
* Lees verder op de website Moviescene

Advertenties

Een gedachte over “Film: 7 Days in Havana

  1. Als je van Cuba houdt, wil je daar alles over zien, dus ook deze film/documentaire.
    Voordat wij weer naar Cuba gaan a.s. oktober hebben we nog even de sfeer geproefd.
    Vooral de herkenning van situaties is mooi neergezet: boeiend en typisch Havana.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s