Rapper Pitbull steunt herverkiezing Obama

Rapper Pitbull, zoon van Cubaans-Amerikaanse ouders, heeft zich tijdens een verkiezingsmeeting in Florida uitgesproken voor de herverkiezing van president Obama.

Ouders
‘Ik ben hier omdat ik Cubaans-Amerikaanse ouders heb. Ik weet wat mijn ouders is overkomen en ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die dit land mij heeft geboden,’ zei de rapper die voor deze gelegenheid in een donker pak met das was gekleed (zie foto). Zondagavond organiseerden de Democraten een laatste marathonmeeting in het noorden van Miami, vlakbij Hollywood. De duizenden aanwezigen moesten uren in de zon wachten voordat hun presidentskandidaat verscheen.

Cubaanse-Amerikanen
In deze stad hebben drie van de tien inwoners Spaanse roots. Obama is hier populair, maar heeft ook hier de laatste maanden aan populariteit ingeboet. De Cubaanse-Amerikanen zijn traditioneel Republikeinsgezind, maar een jongere generatie voelt zich steeds beter thuis bij de Democraten thuis. De aanwezigheid van Pitbull, met roots in Cuba maar in de VS geboren, had hier zeker mee te maken. ‘Mijn moeder kwam van Sierra Leona. Mijn vader kwam met Mariel* ,’ aldus de zanger, wiens ware naam Armando Cristian Perez is, die zijn nummer bijna permanent tweetalig, namelijk Spaans en Engels bracht. ‘Forward. Pa’lante. Pa’rriba. No mires pa’tras ni para impulso,’ schreeuwde hij. (Voorwaarts, Para adelante. Para arribe. Vooruit. Kijk omhoog. Kijk niet achterom en laat je niet gebruiken.)

Noot:
• In april 1980 gaf Fidel Castro na binnenlandse spanningen Cubanen toestemming om het land per boot via de haven Mariel te verlaten. Tot zijn grote verrassing en teleurstelling maakten 125.000 Cubanen daar gebruik van.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s