Tanja Nijmeijer in Cuba aangekomen

De Nederlandse FARC-strijdster Tanja Nijmeijer is gisteravond in Cuba aangekomen. Dat heeft de FARC-delegatie op Cuba maandagavond gezegd tegen het ANP.  

Lid onderhandelingsdelegatie
De FARC liet weten dat Nijmeijer vanuit de Colombiaanse stad Cucuta naar de Cubaanse hoofdstad Havana is gevlogen onder begeleiding van vertegenwoordigers van de Noorse en Cubaanse regering en het Rode Kruis. Nijmeijer is lid van de onderhandelingsdelegatie van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC).

Onderhandelingen
Onderhandelaars van de Colombiaanse regering en van de rebellen ontmoeten elkaar vandaag in Havana om de onderhandelingen voor te bereiden die op 15 november beginnen. De Colombiaanse regering en rebellenbeweging FARC begonnen de onderhandelingen formeel in oktober in Noorwegen. Ze praten over beëindiging van het conflict dat al bijna 50 jaar gaande is en waarbij honderdduizenden doden zijn gevallen.

Voor niemand toegankelijk
Tanja Nijmeijer en haar collega’s van de FARC-delegatie zitten in een streng bewaakt complex aan de westkant van de Cubaanse hoofdstad Havana. Het is het fameuze El Laguito, één van de meest luxueuze complexen van het Caribische eiland. Na de revolutie in 1959, toen de miljonairs uit hun huizen vluchtten, pikte Fidel Castro het terrein in voor eigen gebruik. Hij zou er nu elke avond in een ander gebouw slapen, vanwege het gevaar van aanslagen.Het complex waar de Colombiaanse rebellen zitten, is voor niemand toegankelijk die geen toestemming heeft van de delegatie zelf, aldus een militair die bij de slagboom van de enige toegangsweg staat. De enige voertuigen die er binnenrijden, hebben geblindeerd glas. Het reusachtige terrein bevindt zich aan de kant van de stad waar alle ambassades zitten

Linken
* Propagandafilmpje van de FARC voor het vertrek naar Havana
* Aankomst in Cuba

Een gedachte over “Tanja Nijmeijer in Cuba aangekomen

  1. Als je de interviews ziet van tanja nijmeier zie ik veel overeenkomsten met che guevara ,allebei hadden ze de drang om iets aan de ongelijkheid de armoe het onderdrukken van de bevolking te doen. Che grotendeels de toenmalige toestand in cuba Tanja in colombia alleen is het hier uitgelopen tot een burgeroorlogook de manier waardoor het allemaal gefinancieert moet worden door ontvoeringen aanslagen tegen onschuldige mensen moord en doodslag .Het valt niet goed te praten maar de intensie was er wel ,als je eenmaal in de groep opgenomen bent en geconfronteerd wordt met deze gruweldaden kun je niet meer terug en ben je als zodanig meedeplichtig.Een andere overeenkomst is dat in colombia en in cuba in al die jaren voor de bevolking niets is verandert.Het is wel meer onder de aandacht gebracht maar vvor de rest van de wereld is het een ver van mn bed Show . En zolang ze gesteund blijven en handels betrkkingen hebben met andere landen zal het voorlopig nog wel zo blijven.

    SIP

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s