Cubaanse telefoonmaatschappij waarschuwt tegen misbruik telefoonlijnen

De Cubanen die maandelijks een energierekening thuis ontvangen voor hun vaste telefoonverbinding, troffen deze maand een waarschuwing aan tegen het misbruik van deze vaste verbinding. Pablo Pascual Méndez Pina schreef er voor Cubanet de volgende tekst over.

logoetecsaDe officiële mededeling afkomstig van het staatsbedrijf ETECSA luidt:
Gewetenloze personen gebruiken de telecommunicatiediensten om frauduleuze handelingen te verrichten. Zij zijn uit op persoonlijk materieel gewin. Daarmee schenden zij de wetten van dit land met betrekking tot het gebruik van deze technologiën. Zij betrekken er ook abonnees bij die, al dan niet bewust, hun telefoonlijnen lenen of verhuren ten gunste van internetverbindingen of illegaal mobiel telefoonverkeer. Bedenk wel dat iemand die niet direct betrokken is bij deze fraude, steeds de verantwoordelijkheid behoudt als abonnee voor zijn telefoonverbinding. GA DAAROM NIET NONCHALANT OM MET UW VASTE TELEFOONVERBINDING.

telefoonincubaDe tekst van deze officiële waarschuwing leidt tot veel vragen door de onheldere formulering, maar een anonieme bron binnen ETECSA zegt dat het gaat om personen die thuis internetmogelijkheden tegen betaling aanbieden of clandestien emailberichten voor derden verzenden. Ook zou het gaan om internationale telefoongesprekken en Skype-activiteiten tegen tarieven die 50% onder de officiële  prijs liggen. Duidelijk is dat personen die in het bericht van ETECSA  ‘gewetenlozen’ worden genoemd maar economische behoeften hebben, voor dit doel hun telefoonlijnen verhuren. Overtreders zouden inmiddels zijn gewaarschuwd en hun telefoonaansluiting afgesloten. Veel Cubanen klagen over de hoge tarieven van ETECSA voor het gebruik van internet namelijk 4,60 CUC of dollar per uur terwijl de gemiddelde Cubaan niet meer dan ongeveer 17 tot 18 dollar per maand verdient.

Bron
* Pablo Pascual Méndez Piña op de website Cubanent van 22 juli 2013

Plaats een reactie