Mensenrechtengroep meldt 547 aanhoudingen en 337 bedreigingen in augustus

De maandelijkse rapportage van de Cubaanse Commissie voor Mensenrechten en Nationale Verzoening / Comisión Cubana de Derechos Humanos y Reconciliación Nacional (CCDHRN) meldt voor de afgelopen maand augustus 547 aanhoudingen van Cubanen om politieke motieven. Nog eens 337 dissidenten werden lastiggevallen of bedreigd door de politie.

arrestantenmethandboeienIn juli meldde de CCDHRN nog een daling van het aantal arbitraire aanhoudingen in het eerste half jaar van 2013, vergeleken met het eerste half jaar van 2012. Voor deze periode in 2013 werden 2.143 aanhoudingen gemeld. Het aantal aanhoudingen in augustus is het hoogste cijfer betreffende de politieke repressie van dit jaar.

De verwondingen toegebracht aan een Dama de Blanco

Verwondingen toegebracht aan een Dama de Blanco

Groeiend geweld
De mensenrechtengroepering is zeer bezorgd over groeiend geweld dat de autoriteiten – verbaal en fysiek – gebruiken tegen de leden van de mensenrechtengroepering Damas in Blanco en andere vreedzame opponenten. ‘Dat duidt erop dat de Cubaanse regering niet bereid is in de komende toekomst de verschrikkelijke mensenrechtensituatie en de toestand van de politieke rechten te verbeteren,’ aldus de groep.
Ook veroordeelt de commissie de tijdelijke aanhoudingen van drie leden van de voormalige groep van politieke gevangenen,  Grupo de los 75, namelijk Ángel Moya, Iván Hernández, en Félix Navarro.

Link
* Maandrapport CCDHRN (augustus 2013) geleid door Elizardo Sánchez

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s