Fidel Castro bezoekt schilderijenexpositie in Havana

Fidel Castro was gisteravond de gast van de schilder Alexis Leyva (Kcho), in zijn galerie in de wijk Romerillo in Havana. De 87-jarige Fidel bewonderde werk van zijn trouwe vriend Kcho en van de overleden schilder Wilfredo Lam.

Fidel Castro bij Kco

Fidel Castro bij Kcho

Fidel Castro verscheen voor het laatst** op 20 oktober 2012 in het publiek na een ontmoeting met de Venezolaanse ex-vicepresident Elias Jaua met wie hij 5 uur zou hebben gesproken. Fidel en zijn vrouw Dalia Soto del Valle hadden erop gestaan hem per auto naar Hotel Naciónal in Havana terug te brengen. Fidel sprak daar ook kort met de leiding van het hotel en met enkele werknemers, maar de foto’s ervan werden niet door de Cubaanse media gepubliceerd. Op 4 februari 2012 verscheen de nu 87-jarige leider bij de presentatie van zijn nieuwe boek Guerillero del Tiempo, geschreven door de journaliste Katiuska Blanco. Volgens officiële bronnen zou hij toen 6 uur lang met de officiële genodigden voor de presentatie hebben gesproken.

Ex-cie-president Juja toont de foto met hem en Fidel Castro op weg in het busje naar Hotel Nacional; rechts Daliah Sotto del Valle

Ex-vice-president Jaua toont (20 oktober 2012) de foto met hem en Fidel Castro (links) op weg in het busje naar Hotel Naciónal; rechts Dalia Sotto del Valle

2013: bezoeken thuis
Op 28 maart 2012 had Castro een korte ontmoeting met de paus in de nuntiatuur van het Vaticaan in Havana. In 2013 ontving Fidel enkele politieke wereldleiders bij hem thuis, zoals de president van Uruguay, Mujica en die van Venezuela, Maduro.

** Zie correctie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s