‘Bicitaxi’s moeten vervoeren, niet stilstaan’

De autoriteiten in Gerona op het Eiland van de Jeugd delen boetes uit aan eigenaren van bicitaxi’s die stilstaan of parkeren. De vergunning is bedoeld ‘om te vervoeren en niet om stil te staan’, zeggen zij.

bicitaxiautobusDe gemeentelijke autoriteiten hebben deze absurde maatregel bedacht en politieagenten en inspecteurs van het Ministerie van Vervoer beboeten de eigenaren met een boete van 30 tot 50 peso’s elke keer dat de bicitaxi of een fruitkarretje stilstaat. Behalve de bicitaxi’s worden ook de fruit- en groentekarretjes getroffen; de eigenaren daarvan ontvangen boetes tot 200 peso’s. Het bericht is afkomstig van onafhankelijk journalist Lázaro Ricardo Pérez García.

Ook vissers getroffen
Een van de betwiste plekken is de parkeerplaats bij het Hospital Héroes del Baire. Een werknemer Pascual Ramos Osorio vertelde de journalist dat de maatregel volkomen arbitrair is. ‘Er zijn klachten verzonden aan de afdeling op het stadhuis, de wijkraad Poder Popular en de partij, maar allemaal tevergeefs,’ aldus Osorio. Op straat hebben zich discussies voorgedaan tussen de politie en de eigenaren, maar de politie nam de landbouwproducten in beslag. Volgens Pérez García is ook de visserijsector zwaar getroffen op het eiland. Auto’s, trekkers, fietsen, koelkasten en andere voorwerpen om vis te verkopen werden in beslag genomen.

Bron
* Lázaro Ricardo Pérez García.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s