Kantoor oppositiebeweging UNPACU in Santiago met geweld binnengevallen

Cubaanse veiligheidstroepen hebben zaterdagavond in Santiago het kantoor van de UNPACU, de belangrijkste dissidentenorganisatie in Oost Cuba, bezet en activisten onder wie UNPACU-leider José Daniel Ferrer García gevangen genomen. Camera’s, computers en mobiele telefoons zijn daarbij in beslag genomen. Negen opposanten waaronder Ferrer, zitten nog vast.

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier ontving vrijdag de leidster van de Cubaanse mensenrechtengroep Damas de Blanco.

De ruimte van de UNPACU na de inval van politie en geheime dienst

De ruimte van de UNPACU na de inval van politie en geheime dienst

Diverse gevangen leden van de Unión Patriótica de Cuba / Patriottische Unie van Cuba (UNPACU), werden na enkele uren weer in vrijheid gesteld waaronder Enma Isaac Sánchez en Lorenzo Malesu Isaac. Melki Fabré Hechavarría werd vijf uur later vrijgelaten. Op dit moment zitten Anyer Antonio Blanco Rodríguez, Martha Beatriz Ferrer Cantillo, Belkys Cantillo Ramírez, Iriades Hernández Aguilera, David González Pérez, Vladimir Aaron Alarcon, Maylin Isaac Sánchez en Enmanuel Robert Claramut. Behalve de drie genoemde activisten zitten de overigen waaronder José Daniel Ferrer García opgesloten in het politiebureau 3ra en Vista Alegre, dichtbij de provinciehoofdstad.

Berta Soler in gezelschap van Yaquelín Boni (Damas de Blanco), een woordvoerder van de IFGM en minister Steinmeier.

Berta Soler (tweede van rechts) in gezelschap van Yaquelín Boni (Damas de Blanco), een woordvoerder van de IFGM en minister Steinmeier (rechts).

Damas de Blanco
De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, heeft vrijdag de leidster van de mensenrechtengroep Damas de Blanco, Berta Soler, in Berlijn ontvangen. Soler heeft de Duitse minster Steinmeier (SPD) de situatie van de mensenrechten in Cuba uiteengezet. Ze zei na afloop dat ‘de ontmoeting met Steinmeier een signaal is aan de leden van de Europese Raad die zich op dit moment bezinnen op de relaties met Cuba,’aldus een woordvoerder van Internationale Gesellschaft für Menschenrechte (IGFM) in München door wie Berta Soler was uitgenodigd. Vorig jaar ontving de toenmalige Duitse minister Guido Westerwelle (FDP) de Cubaanse oppositieleider René Gómez Manzano.

Link
* Website IFGM over het bezoek van Damas de Blanco aan Duitsland

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s