Waarom zit Sonia Garro nog steeds gevangen?

Sonia Garro, lid van de Damas de Blanco, wordt volledig onkundig gehouden over de voortgang van het proces tegen haar. Sonia Garro Alfonso werd – samen met haar echtgenoot Ramón Alejandro Muñoz González –  in maart 2012 gearresteerd tijdens het bezoek van paus Benedictus XVI. Mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en Human Rights Watch eisen haar onmiddellijke vrijlating. Haar nieuwe advocaat Manuel Alonso Díaz wil nieuwe maatregelen omdat hij het voortdurende uitstel van het proces onbegrijpelijk vindt.

sonia-garroDama de Blanco Sonia Garro Alfonso zei woensdag dat ze onkundig wordt gehouden over de situatie van het proces dat na twee jaar en vier maanden celstraf nog steeds niet leidde tot een definitieve uitspraak van de rechter. ‘Tegen mij wordt niets gezegd, tegen mij wordt nooit wat gezegd’, aldus Sonia Garro in een gesprek met Radio Martí. ‘Het argument is dat er veel werk in de rechtbank is, maar mijn advocaat begrijpt niet dat recente zaken voor de rechter komen terwijl die van mij al twee jaar en vier maanden voortsleept,’ zegt de activiste. Garro zegt zich zorgen te maken over het lot van haar man Ramón Alejandro Muñoz, beschuldigd van het veroorzaken van een poging tot een aanslag, poging tot moord en het veroorzaken van een publiek schandaal en dat van Eugenio Hernández Hernández, die ook betrokken is bij de zaak Causa 418 de 2013. 

Eis 10 jaar gevangenisstraf
In september 2013 eiste de openbare aanklager 10 jaar gevangenisstraf tegen Sonia Garro en 12 jaar tegen haar man, de activist Ramón Alejandro Muñoz González. Sonia Garro werd gearresteerd nadat de politieke politie een aanval op haar woning had uitgevoerd en haar met rubberkogels had verwond. In de beruchte vrouwengevangenis El Guatato werd zij regelmatig geslagen.

Link
* Engelstalige tekst over de zaak van Sonia Garro bij Global Voices
* Bericht Cubaweblog, 3 augustus 2012 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s