Staatstwitteraar boos over kritiek op filmaanbod overheid

La Mochila (de Rugzak) zou de concurrentie aan moeten gaan met het populaire Paquete, het illegale televisie-aanbod dat via usb-sticks of dvd zijn weg vindt naar honderdduizenden Cubaanse consumenten. La Mochila moest het weerwoord worden van de Cubaanse overheid. Nu blijkt dat in drie weken 500 personen het aanbod van La Mochila hebben gedownload. Wie daar enig leedvermaak bij toont kan rekenen op een bestraffend woord van de officiële staatsblogger Iroel Sánchez want die persoon ‘beschimpt de Revolutie’.

Iroel Sánache: De veldslag moet gewonnen worden op het terrein van de verbeelding'

Iroel Sánchez: De veldslag moet gewonnen worden op het terrein van de verbeelding’

Maar Iroel Sánchez van de weblog La pupila insomne blijft optimistisch: ‘Wat zal er een gejuich op gaan als La Mochila wordt uitgebreid tot alle 600 computerclubs voor jongeren in het hele land en op andere locaties’ Maar een medewerker van een van deze Clubs – onderdeel van de communistische jeugdbeweging – spreekt van een bij voorbaat mislukte operatie om ‘de concurrentie aan te gaan met de veelgevraagde Paquetes‘ (…),’waar iedere belangstellende gratis kan genieten van films, documentaires, series en muziek’.

Jongeren acter een computer in Joven Club

Jongeren actief achter een computer in Joven Club

Weinig enthousiasme
En de medewerker constateert dat ‘La Mochila op weinig enthousiasme kon rekenen en maar weinig gewone Cubanen deze nieuwe service van de Joven Club kennen.’ Blogger Iroel Sánchez betreurt het dat La Mochila nog maar op 15 computerclubs in het land in gebruik is als experiment. Hij beschuldigt de critici ervan ‘de Cubaanse Revolutie te beschimpen’ en schrijft dat deze kritiek slechts bedoeld is om ‘de tekortkomingen uit te vergroten en de glans ervan te minimaliseren.’

Link
* Zie ook deze Cubaweblog van 20 juli 2014: de Cubaanse televisie verliest de strijd van Paquete
* De website Diario de Cuba over de kritiek van Iroel Sánchez

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s