Vierde atleet in Mexico weigert naar Cuba terug te keren

Linet Aguiar die deel uitmaakte van de nationale schietsportploeg van Cuba aan de Midden-Amerikaanse Olympische Spelen, heeft besloten niet naar Cuba terug te keren en wil zich voegen bij haar familie in de VS. Linet Aguiar is daarmee de vierde sporter uit Cuba die deze spelen gebruikt als springplank naar de VS.

Linet Aguiar tijdens wedstrijd

Linet Aguiar tijdens wedstrijd

Aguiar verliet het sportfestijn nadat ze zaterdag – zowel individueel en in teamverband – bronzen medailles had gewonnen op haar specialiteit 10 meter schieten. Woensdag had ze moeten uitkomen op de 50 meter. Aguiar, die afkomstig is uit Matanzas, ontsnapte uit Jalapa (Mexico) omdat ze naar de VS wil waar haar vader woont. Een Cubaanse journalist die deel uit maakt van de Cubaanse ploeg, bevestigde de ontsnapping. Woensdag had de partijkrant Granma nog mededeling gedaan van de deelname van Aguiar en twee andere Cubanen aan deze tak van sport in Mexico. Enkele uren later was haar naam echter uit de krant en van de site verdwenen.

De medaillewijzer van de Olympische Spelen tot 1 uur Cubaanse tijd vandaag

De medaillewijzer van de Olympische Spelen tot 1 uur Cubaanse tijd vandaag

Vierde vlucht
Jaguar is de vierde Cubaanse sporter die de Cubaanse delegatie in Vera Cruz (ruim 500 personen) verliet. Eerder vluchtten de tafeltennisster Sandra Mustelier en twee mannelijke leden van de handbalploeg; hun namen zijn niet bekend gemaakt.

Bron
* Café Fuerte, 20 november 2014

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s