Spaanse kanselier moet Damas de Blanco ontmoeten

Berta Soler, de leider van de mensenrechtengroep Damas de Blanco, heeft de Spaanse Minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel García-Margallo, verzocht tijdens zijn bezoek aan Cuba ook gesprekken in te lassen met leden van de Damas de Blanco en andere leden van de civil society. García-Margallo kwam gisteravond in Havana aan.

Minister Garcia margakllo gisterenavond bij zijn aankomst in Havana

Minister Garcia Margallo gisterenavond bij zijn aankomst in Havana

‘Ik hoop dat hij ondanks zijn drukke agenda ruimte vindt om een vertegenwoordiging van de Damas de Blanco en andere leden van de civil society te ontmoeten,’ schrijft Soler aan de Spaanse minister. Soler wijst vooral op het belang van een ontmoeting met de ex-gevangenen die werden aangehouden tijdens de Zwarte Lente van 2003 en na hun vrijlating in Cuba bleven, maar die het recht wordt onthouden te reizen. Zij werden ‘voorwaardelijk’ vrijgelaten en dat betekent dat de dreiging van nieuwe gevangenschap voortdurend blijft bestaan.

Agenda
Soler herinnert aan ‘de hartelijke ontvangst’ die leden van de Damas de Blanco ten deel viel bij hun bezoek in maart 2013 aan Spanje; ze werden toen o.a. ontvangen door García-Margallo. García-Margallo zal spreken met zijn collega van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodríguez, die van handel en buitenlandse Investeringen, Rodrigo Malmierca, en de vicevoorzitter van de Ministerraad Ricardo Cabrisas. Ook staat een ontmoeting met kardinaal Ortega op de agenda. Mogelijke contacten met leden van de oppositie zijn tot nu toe onbekend.

Link
* Berichtgeving in digitaal dagblad 14ymedio, 24 november 2014

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s