Obama ‘in gesprek’ over vrijlating Alan Gross

President Obama heeft in een interview met de televisiezender Fusión gezegd ‘verschillende keren gesproken te hebben over een manier om Alan Gross vrij te krijgen.’ Hij verstrekte geen verdere details en daardoor werd ook niet duidelijk of zijn regering een directe dialoog voert met Havana over dit thema. De beide landen onderhouden sinds 1961 geen diplomatieke relaties.

De president tijdens zijn gesprek met Jorge Ramos voor het televisiekanaal Fusión, 9 december 2014

De president tijdens zijn gesprek met Jorge Ramos voor het televisiekanaal Fusión, 9 december 2014

Alan Gross werd in december 2009 gearresteerd en veroordeeld tot 15 jaar gevangenis omdat hij de joodse gemeenschap in Havana in opdracht van de ontwikkelingsorganisatie USAID,  zou hebben voorzien van geavanceerde communicatieapparatuur ter bevordering van de democratie in Cuba en die niet gecontroleerd zou kunnen worden door de Cubaanse machthebbers. Obama zei dat de VS ‘op verschillende manieren’ betrokken zijn bij gesprekken over Gross’ vrijlating. ‘Wij maken ons grote zorgen over hem. Hij had nooit gevangen genomen mogen worden.’

Ontmoeting
Interessant in dit opzicht is ook, dat Cuba in april 2015 voor het eerst deel zal nemen aan de Top van de Amerika’s, een ontmoeting van staatshoofden van het westelijk halfrond. Dit heeft gastheer Panama vrijdag laten weten. Waarnemers speculeren over een mogelijke ontmoeting van de Amerikaanse president Barack Obama met zijn Cubaanse ambtgenoot Raúl Castro.

Link
* Transcript interview Obama met de citaten over Gross

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s