Tania Bruguera vrij!

Twee bekende musea in New York namelijk de Guggenheim Foundation en het Museum of Modern Art (MOMA) spraken hun steun uit voor de gevangen kunstenares Tania Bruguera.

Twee bekende musea in New York namelijk de Guggenheim Foundation en het Museum of Modern Art (MOMA) spraken hun steun uit voor de gevangen Cubaanse kunstenares Tania Bruguera.

Vrijdagmiddag is Tania Bruguera in vrijheid gesteld en kon zij het politiebureau van Acosta y Diez de Octubre verlaten. Zij is nu bij haar familie in de wijk Vedado, rust uit en brengt de tijd door met haar moeder.

Op dit moment legt Tania Bruguera geen verklaringen af. Enkel heeft ze de internationale gemeenschap dank gezegd voor de steun en de gelanceerde petitie aan president Raúl Castro.  Ze twittert: ‘Het is nu de tijd om met mijn moeder door te brengen.’

Noot
* In 2008 werd Bruguera onderscheiden met de Prins Claus Prijs in het thema Cultuur en het menselijk lichaam. Het Prins Claus Fonds waardeerde de ‘kwaliteit van haar kunst, voor het tonen van het lichaam als politieke arena, voor het herintroduceren van performancekunst in de Caribische en Latijnse Amerikaanse cultuur en voor haar inspirerende rol in de Cubaanse kunstwereld.’

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s