Samenwerking Amerikaanse en Cubaans bedrijven bij telefoonverkeer

Het Amerikaanse bedrijf IDT Domestic Telecom heeft een contract gesloten met het Cubaanse staatsbedrijf ETECSA over de verbetering van de telecommunicatie tussen beide landen. Het akkoord zal het eerste in deze sector zijn dat tussen Cuba en de VS gesloten werd na de aangekondigde verbetering van de relaties tussen beide landen in december vorig jaar. IDT is dan de eerste en de enige Amerikaanse provider met een directie verbinding met Cuba.
Verder heeft het Amerikaanse bedrijf Apple aangekondigd haar producten in Cuba te willen afzetten.

etecsa-telefoonDe Empresa de Telecomunicaciónes de Cuba S.A. (ETECSA) heeft dit gisteren in een persbericht bekend gemaakt. ETECSA, een staatsbedrijf, controleert op het eiland de hele sector van de telecommunicatie. Het bedrijf spreekt de wens uit dat de Noord-Amerikaanse autoriteiten akkoord zullen gaan met de overeengekomen samenwerking. De bestaande embargowetgeving eist dat het Amerikaanse Ministerie van Financiën de samenwerking moet goedkeuren. Meer details over de gesprekken tussen ETECSA en IDT en de inhoud van de gesloten overeenkomst, werden niet verstrekt behalve dat beide bedrijven rekenen op ‘betere faciliteiten en een hogere kwaliteit van de communicatie tussen de beide volkeren’.

Internet
Zo is onduidelijk of ook afspraken zijn gemaakt over het internetverkeer in Cuba. In december kondigde de VS aan het embargo tegen Cuba te verlichten en beloofde o.a. de faciliteiten ter verbetering van de infrastructuur van internet in Cuba. Cuba heeft de verantwoordelijkheid voor het zwak ontwikkelde internet altijd gelegd bij het Amerikaanse embargo van 1962 en zei in januari Amerikaanse bedrijven te willen ontvangen om dit te versterken.

logo-apple-cubaApple wil naar Cuba
Het Amerikaanse bedrijf Apple wil van de verbetering van de relaties tussen Cuba en de VS gebruik maken om producten in Cuba te verkopen. Welke Apple-producten precies in de Cubaanse etalages komen, werd niet bekend gemaakt, evenmin als het moment waarop de verkoop in Cuba zal beginnen. Het bedrijf wil zeker zijn dat de zogeheten Helms-Burtonwet niet langer van kracht zal zijn. Deze wet is een uitbreiding van de embargowetten tegen Cuba en verbiedt Amerikaanse bedrijven zaken te doen op Cubaans grondgebied. Enkele senatoren hebben deze maand een ontwerpwet ingediend die de kwalijke effecten van de Helms Burton wetgeving zoals de hoge boetes, ongedaan moeten maken.

Bron
* Diverse persbureaus en de website Cubadebate

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s