New York Cosmos voetbalt tegen Cuba

New York Cosmos is het eerste Amerikaanse beroepsvoetbalteam dat sinds 16 jaar tegen de Cubaanse kampioensploeg speelt. Het bericht over de historische wedstrijd, die op 2 juni zal worden gespeeld, lekte afgelopen weekend uit in Havana en is nog niet officieel bevestigd. In het team van Cosmos speelt de populaire Raúl González, ex-speler van Real Madrid.

Ex- Real Madrid speler González

Ex- Real Madrid speler González

Cosmos is een stevige tegenstander voor de Cubanen; ze wonnen de laatste Spaanstalige World Cup. De ploeg telt diverse spelers uit Midden- en Zuid-Amerika zoals de Braziliaanse Marcos Senna. In de jaren zeventig speelde een nog bekendere Braziliaan voor Cosmos namelijk Pelé.


Populair

A Day In Havana As Obama Opens Links To CubaHonkbal is weliswaar Cuba’s topsport, maar voetbal is de laatste jaren een flinke concurrent geworden. Nadat president Obama in december vorig jaar herstel van de relaties tussen Cuba en de VS aankondigde, heeft het honkbalteam Red Sox uit Boston pogingen gedaan om als eerste team in Cuba te spelen na Obama’s aankondiging of het post-embargotijdperk, zoals de New York Times schrijft. Maar de Cubanen gaven de voorkeur aan voetbal en Cosmos. Op sociale media reageren de snel groeiende fans van het Cubaanse voetbal met enthousiasme. Een veel gehoorde kreet is daar de wens dat het speelveld in het Pedro Marrero-stadion moet worden opgeknapt voordat de spelers van Cosmos komen.

Bronnen
* New York Times en 14ymedio

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s