Internationaal toerisme naar Cuba gegroeid

In januari, een maand nadat de VS en Cuba bekend maakten nieuwe relaties aan te knopen, is het toerisme met 16% gestegen, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt het Cubaanse Bureau voor de Statistiek (ONE). Het aantal bezoekende toeristen uit Nederland steeg slechts licht.

Het Visit-Cuba-Project in de VS wil Amerikaanse toeristen informeren over de andere kant van het zonnige Cuba, namelijk de dictatuuur.

Het Visit-Cuba-Project in de VS wil Amerikaanse toeristen informeren over de andere kant van het zonnige Cuba, namelijk de dictatuur.

In de eerste maand van 2015 bezochten 371.160 toeristen Cuba, in 2014 waren dat er 320.063 (stijging 16%). De helft (181.101) waren Canadezen. Dit land was ook vorig jaar al de grootste leverancier van toeristen; nu is het aandeel Canadezen met 15,5% gestegen. Ook het aantal Duitsers, Fransen, Italianen en Britten is gestegen. Hoewel de Amerikaanse embargowetgeving toerisme naar Cuba verbiedt, heeft president Obama de mogelijkheid geopend dat Amerikanen die voldoen aan 12 categorieën (reizen om godsdienstige, culturele uitwisseling, universitaire contacten) zonder verdere toestemming naar Cuba kunnen afreizen. De statistieken van ONE tonen een stijging van 14% in de categorie Anderen, waar de Amerikanen onder vallen. Deze rubriek is gestegen van 66.195 naar 75.435 tussen januari 2014 en 2015.

Nederland

DE poster van het toerismeproject Cuba bestaan uit een vintage poster die het toerisme aanmoeidgt en een beeld van de hedendaagse onderdrukking

De poster van het toerismeproject Visit Cuba Project bestaat uit een vintageposter uit het verleden, die het toerisme aanmoedigt en een beeld van de hedendaagse onderdrukking

Het aantal Nederlandse toeristen steeg licht, namelijk van 3.163 in 2014 naar 3.289. Nederland staat 14e op de ranglijst van landen, na landen als Polen en Rusland. Het aantal bezoekende toeristen per cruise steeg ook: van 928 in januari 2014 tot 3.937 een jaar later. Toerisme is de tweede inkomstenbron van het eiland na de verkoop van professionele dienstverlening (vooral artsen en verplegers) aan derde landen. Het Cubaanse CBS stelt vast dat in 2014 voor de eerste maal de grens van 3 miljoen toeristen (3.002.745) werd gepasseerd; de inkomsten bedroegen 1 miljard 888.000 dollar.

Linken
* Het rapport van ONE, maart 2015
* De serie van het Visit Cuba Project

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s