Mensenrechtencommissie meldt 600 gevallen van politieke aanhoudingen

In maart werd in Cuba het hoogst aantal arbitraire aanhoudingen om politieke motieven genoteerd van de afgelopen zeven maanden. Dat meldt de Cubaanse Commissie voor Mensenrechten en Nationale Verzoening / Comisión Cubana de Derechos Humanos y Reconciliación Nacional (CCDHRN). Deze commissie verwacht op korte termijn geen zichtbare verbetering van de mensenrechtensituatie in het land.

politie-aanhoudingDe commissie wijt dit aan ‘de onbeweeglijke houding van het regime en haar oppositie tegen elk voorstel ten gunste van urgente juridische, economische en politieke veranderingen die Cuba nodig heeft en het Cubaanse volk verdient. ’Cuba is het land in dit werelddeel dat het meest lijdt onder de slechte omstandigheden van de fundamentele mensenrechten.‘ In ruil voor povere en verslechterende medische voorzieningen en onderwijs-mogelijkheden, heeft men het Cubaanse volk haar essentiële rechten afgenomen,’ aldus het maandrapport van de CCDHRN.

Politieke gevangenen
De commissie wijst verder op de situatie van 50 gevangenen die nog steeds om politieke redenen gevangen worden gehouden. Naast de aanhoudingen worden 95 gevallen gemeld van personen die slachtoffer werden van andere vormen van repressie, inclusief fysieke agressie, politioneel geweld en daden van vandalisme vanwege de uitoefening van burger- en politieke rechten.

Link
* HET MAANDRAPPORT VAN DE CCDHRN, maart 2015

Advertenties

One thought on “Mensenrechtencommissie meldt 600 gevallen van politieke aanhoudingen

  1. Om een verandering teweeg te brengen zul je ergens moeten beginnen,maar dan moet je ook een plan hebben .Het is natuurlijk geweldig om een nieuwe bron aan te boren waar je je producten kwijt kunt daarom staan we met zn alle op de stoep om wat wij noemen investeren het land economishe groei brengen . en dat alles moet dan samen met de bevolking.Maar de bevolking of het regiem is heel iets anders dat staat zover uit elkaar.Alle toenaderings pogingen van welk land dan ook zal gewikt en gewogenworden en het voordeel voor het regiem zal er uitgezeeft worden .Er komt niets ten goede van de bevolking die zullen echt moeten wachten op het einde van de castroos.Als ze toegeven aan de veranderingen verloochenen ze hun waanideen van de revolutie toegeven dat het een grote mislukking is geweest die niets heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het land.Wat zal het sociale plan zijn voor de mensen die na hun studie elke dag op de stoep zitten duizende mensen zonder opleiding opgegroeid zonder computer zonder enig gevoel van een gezamelijke opbouw van het land..Ieder voor zich met een eigen kleine handel in prularia aangevuld met een bonnen boekje waar ze levensmiddelen kunnen krijgen Dit vormt een economie in de economi .MAAAAR als dat wegvalt voor duizende mensen wat dan.Of dacht u dat dat helpen en investeren dat daar ook een soort socialedienst in het pakket zal zitten. Tot nog toe hebben de buitenlandse giften en de libretta het land ondersteund.Er zal dan ook niets veranderen wat ten goede komt aan de bevolking het regiem houdt ze dom laat ze geen kennis maken met de wereld technologie.Ze weten heel goed hoe de arabische lente is ontstaan dus voorlopig geen vooruitgang voor de bevolking van cuba

    SIP

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s