Hoge Cubaans officier betrokken bij geweld tegen Cubaanse opposanten in Panama

De voorzitter van de regimegetrouwe schrijversbond UNEAC, Miguel Barnet, heeft in Panama kritiek geuit op de aanwezige Cubaanse politieke opposanten die ‘erop uit waren ons te vernederen en dat laten wij niet gebeuren.’
Verder blijkt het hoofd van de Cubaanse geheime dienst in Venezuela, Furton Weeden, actief betrokken te zijn bij de gewelddadige botsing op donderdag jl. tegen demonstrerende Cubanen in Panama-Stad.

Miguel Barnet spreekt de journalisten toe

Miguel Barnet spreekt de journalisten toe

Barnet klaagde over het feit dat zijn officiële delegatie niet kon deelnemen aan de bijeenkomst met de aanwezige staatshoofden. ‘Men zegt dat we geaccrediteerd moeten zijn maar we hebben die geloofspapieren ook.’ Barnet wees er op dat er in de diverse bijeenkomsten waar hij aanwezig was intensief was gewerkt aan de totstandkoming van een document ‘bedoeld om aan de staatshoofden aan te bieden’’ Op de vraag van een journalist over het Cuba dat hij in Panama vertegenwoordigt dat van Raúl Castro is, zei hij: ‘Ik ben een Cubaan die trots is op zijn land, ik ben geen schandelijke Cubaan, ik ben van het Cuba van Raúl en Fidel’.

Kolonel Frutos Weeden valt uit naar Orlando Gutierrez, leidt van het Democratic Directorate

Kolonel Frutos Weeden valt uit naar Orlando Gutierrez, leidt van het Democratic Directorate

Gewelddaden
Een van de aanvallers donderdag jl. op een groep betogende Amerikaanse burgers en opposanten van het Castro-regime in Havana, is kolonel Alexis Frutos Weeden, hoofd van de Cubaanse geheime dienst in Venezuela. In Parque Porras viel hij met geweld uit naar Orlando Gutierrez, hoofd van het Democratische Directoraat.

Kolonel  Alexis Frutos Weeden, leider van de Cubaanse geheime dienst in Venezuela in gesprek met Venezolaanse officieren

Kolonel Alexis Frutos Weeden, leider van de Cubaanse geheime dienst in Venezuela in gesprek met Venezolaanse officieren

Juan Reynaldo Sánchez, die tussen 1968 en 1994 de persoonlijke lijfwacht was van Fidel Castro en in 2008 het eiland ontvluchtte, schrijft dat Frutos Weeden in Venezuela belast was met het toezicht op de gezondheidssituatie van president Chávez en het toezicht op de medische expeditie van de Cubanen in het land.

Protest in Santiago de Cuba

Protest in Santiago de Cuba

Protest in Santiago de Cuba
Vrijdag kwamen in Santiago de Cuba 60 leden van dissidentengroepen bijeen voor een parallelle Top van de Amerika’s. O.a. werd het geweld tegen Cubaanse politieke activisten in Panama veroordeeld.

Link
* Juan Reynaldo Sánchez: Wie is de sterke man van de Cubaanse inlichtingendienst in Venezuela? 27 mei 2013 (Spaanstalig)

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s