Obama: ‘Hier zijn de Castrobroeders!’

Tijdens het jaarlijks diner gisteren voor de correspondenten van het Witte Huis verwees president Obama o.a. naar zijn Cubapolitiek en verwelkomde hij ‘de Castrobroeders’.
‘Mijn nieuwe politiek heeft succes. Kijk naar mijn Cubapolitiek; de Castrobroeders zijn hier vanavond. Que pasa? Wat? Oh, het zijn de Castro’s uit Texas? Oh. Hoi, Joaquin. Hoi, Julian.’

obamarembrandtHet fragment treft u hieraan in de eerste minuut en 44 seconden, van een samenvatting van de Washington Post van 29 minuten .

Obama gaat geen thema uit de weg: zijn vrouw, zijn tweede naam Hussein, de problemen met Obamacare, het gayhuwelijk, een ‘blackish’ comedy bij ABC, klimaatverandering, vice-president Joe Biden en Hillary Clinton en de Republikeinse presidentskandidaten Ted Cruz en Jef Bush, oud-minister Dick Cheney, een mogelijke hash-rokende presidentskandidaat in het Witte Huis tot de indringers op zijn gazon in het Witte Huis.

Vandaag in de Volkskrant, 27 april 2015
cuba-blijft-dictatuur27042015

Advertenties

6 thoughts on “Obama: ‘Hier zijn de Castrobroeders!’

 1. Helemaal mee eens Kees met je artikel in de Volkrant. Ben overigens erg blij dat Fidel de afbraak van zijn systeem nog meemaakt en ziet dat zijn creatieve mede-cubanen hun angsten afschudden op hun weg naar zelfbeschikking en ontplooiing. Laten wij hopen dat overheden die zich vanuit ‘regie en controle’ zich momenteel in de tegenovergestelde richting bewegen niet verder deze doodlopende weg ingaan maar hier lering uit mogen trekken.

  • De laatste keer dat ik in Cuba was heb ik zelf het effect van de hervormingen gezien. Denk dat Fidel nog maar weinig kan zien van de afbraak van zijn systeem….
   Over afbraak gesproken, kijk maar eens wat wij in ons land de laatste 15 hebben afgebroken…. onze verzorgingsstaat….
   Denk dat stabiliteit en veiligheid voor de gemiddelde Cubaan veel belangrijker zijn dan al dat politieke gedoe, afgezien van een goede steak op hun bord.
   Las ergens dat er meer dan 10.000 zijn verdwenen…. runderen 😉

 2. Aan Kees, Jaap en anderen: wanneer zal het voor jullie niet langer een dictatuur genoemd worden? Jullie weten best dat het socialisme als systeem het beter voorheeft met de gewonen bevolking dan het kapitalisme. Jammer voor wie rijk wil worden dan, natuurlijk. Stel dat iedereen die het niet op het socialisme begrepen heeft (wellicht uit eigenbelang) ongehinderd zijn ding mag doen, is het dan ok voor jullie? Of moet alles op ‘de markt’ gegooid worden? Wat willen jullie nu eigenlijk bereiken met deze blogsite? Hoeveel betaalt men in Nederland ook alweer voor ziektverzekering? Juist: veel.

   • Tot op zeker hoogte wel, ja: onze ondertussen parlementair Raoul Hedebouw werd nog niet zo lang geleden afgeluisterd, bijvoorbeeld. Maar antwoord misschien ook eens op de andere vragen: wat moet er in Cuba voor jouw veranderen om het aanvaardbaar te maken?

   • De berichtgeving op de weblog spreekt voor zich. Een vrije pers (niet de papepaaien boodschappen uit Granma, vrije cultuur waarbij je gewoon leiders mag bekritiseren en belachelijk maken zoals wij Rutte en Michel mogen tegemoet treden, en sociale rechtvaardigheid. En hou eens op met die zonnige verhalen over de (gratis) en goede gezondheidszorg. Dat is al lang geen praktijk meer. Hoeveel Cubanen betalen tegenwoordig hun dokter en chirurg zwart om behandeld te worden. Elke dokter die het falen van de gezondheidszorg publiek zou makken, wacht ontslag. Dat is al vaker voorgekomen.
    Een vrije vakbeweging is ook geen overbodige luxe. Lees de lege woorden, de platitudes die vakbondsvoorzitter Ulysses Liagte op de Eerste Mei uitsprak. Geen wonder dat jongeren geen zin meer hebben zich in te spannen voor de zogeheten massa-organisaties.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s