Negen gezinnen na heftige stormen uit huis gezet

Woensdag jl. is Havana getroffen door hevige onweer- en regenstormen. Negen gezinnen in de straat Calle Fábrica in Oud-Havana moesten hun woning vanwege instortingsgevaar verlaten. De dienst Burgerbescherming van de hoofdstad meldde 27 geheel of gedeeltelijke instortingen van woningen. Meer dan duizend woningen en honderden scholen, winkels en opslagloodsen werden vernield, meldt de communistische partijkrant Granma.

Straten werden rivieren en veel bewoners van Havana zaten zonder elektriciteit

Straten werden rivieren en veel bewoners van Havana zaten zonder elektriciteit

De negen gezinnen woonden in Calle Fábrica 59 entre Concha y Corrales. Een functionaris van de lokale gemeente die zijn identiteit niet wilde geven aan Cubanet, verklaarde dat ‘de gezinnen die getroffen zijn uit gemiddeld 5 personen bestaan en er 11 kinderen bij betrokken waren.’ De politie was volop aanwezig en verhinderde de toegang. Onder de toeschouwers hadden zich, aldus Cubanet, ‘leden van de politieke politie gemengd.’ Een slachtoffer vertelde openlijk dat er al herhaaldelijk geklaagd was over de slechte staat van het huizenblok bij de gemeentelijke instanties: ‘Wij zijn het zat om Maribel (vertegenwoordiger van de gemeente of Poder Popular) te zeggen hoe slecht de stand van zaken is……..en het ergste is dat ze steeds opnieuw herkozen wordt.’ In de avond bezocht een hoge ambtenaar de getroffenen en kondigde de evacuatie aan naar de straat Monte tussen Suárez en Fábrica.

Overlast in San Lazaro

Overlast in San Lazaro

Twee doden
Bij instortingen elders in de stad kwamen twee personen om het leven: Marta Damiana Acanda Ledesma, een 81jarige vrouw in Oud Havana verdronk en Julio Eugenio Andino Arzola, een 24-jarige man werd geëlektrocuteerd. Later werd nog een derde dodelijk slachtoffer gemeld.

Bron
* Cubanet, 30 april 2015, Augusto Cesar San Martín en Vladimir Calderón Frías
Link
* Youtubefilm 1 minuut uit Calle Fabrica

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s