Amerikaanse toerist weet Cuba te vinden

Sinds de toenadering tussen de Verenigde Staten en Cuba is het aantal Amerikaanse toeristen naar het eiland flink gestegen. Volgens de Universiteit van Havana zijn er in de eerste vijf maanden van dit jaar 36 procent meer Amerikaanse toeristen in Cuba geweest dan in dezelfde periode vorig jaar.

toeristen-bus-visit HavanaDe toeristen komen rechtstreeks uit de Verenigde Staten of ze reizen via Mexico, Jamaica of de Kaaiman-eilanden. Op deze manier ontwijken ze de restricties die nog altijd gelden voor het reizen naar Cuba. Het gaat om Amerikanen die geen familiebanden met Cuba hebben.

Soepel
Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Financiën is het reizen naar Cuba voor toeristen officieel nog altijd verboden. Er wordt wel soepeler met de regels omgegaan, waardoor het voor toeristen makkelijker is geworden om het land van president Raúl Castro te bezoeken.

Toegestane categorie
Amerikanen die met een chartervlucht naar Cuba reizen kunnen nu zelf aangeven of ze in een toegestane categorie passen. Dat is bijvoorbeeld het geval als iemand naar Cuba komt als hulpverlener of voor familiebezoek. Op die manier zijn ze niet meer aangewezen op de dure reizen die door de Amerikaanse regering worden georganiseerd. Eerder dit jaar kondigde de Amerikaanse president Obama de mogelijke opheffing van het handelsembargo tegen Cuba aan. Ook werd het land geschrapt van de lijst met terroristische landen. Vorige maand was er een ontmoeting tussen Obama en Castro.

Bron
* NOS, 26 mei 2015

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s