Curaçao weet Cubaanse muur niet te slechten

Curaçao heeft donderdag het eerste duel in de tweede ronde van de WK-kwalificatie teleurstellend met 0-0 gelijkgespeeld. In het uitverkochte Ergilio Hato Stadion in Willemstad was de ploeg van bondscoach Patrick Kluivert niet in staat om de defensieve speelstijl van Cuba af te straffen. Zondag wacht de return in Havana. Het elftal van trainer Patrick Kluivert zal  op Cuba moeten winnen om nog kans te maken op een ticket naar het WK 2018 in Rusland.

Binnenkomst in het Hati Stadion in Willemstad

Binnenkomst in het Ergilio Hato stadion in Willemstad

Vol vertrouwen begon Curaçao in een sfeervol stadion aan het duel met Cuba, maar juist in de openingsfase kregen de bezoekers de beste kansen. Na twee minuten verscheen de Cubaanse spits Martinez vrij voor doelman Eloy Room, maar hij schoot voorlangs. Een minuut later kon Curaçao-verdediger Shelton Martin ternauwernood een schot blokken. Na het rommelige begin nam Curaçao het initiatief. Cuba drong zich ver terug op eigen helft en liet de Antillianen het spel maken. Het lukte het thuisland slechts sporadisch om door te breken en gevaarlijk te worden. Middenvelder Kemy Agustien verraste de Cubaanse doelman Sánches bijna met een schot van afstand, maar zijn inzet zeilde over. Ook Gianluca Maria was dichtbij een treffer. Na een goede individuele actie krulde hij de bal richting de verre bovenhoek, maar opnieuw was Sánches alert.

Adviseur en bondscoach Bondscoach Patrick Kluivert

Adviseur en bondscoach Patrick Kluivert

Grip
Na rust veranderde Kluivert zijn speelstijl van 3-5-2 naar 3-4-3. Die omzetting gaf Curaçao meer grip op het duel. Cuba werd ver teruggedrongen. Invaller Papito Merencia schoot rakelings over, waarna tien minuten voor tijd aanvaller Gevaro Nepomuceno nog het dichtst bij de bevrijdende openingstreffer was. Zijn schot belandde echter op de lat.
Curaçao was de bovenliggende partij in het Ergilio Hato Stadion, waar Cuba een rode muur optrok. Curaçao was de bovenliggende partij in het Ergilio Hato Stadion, waar Cuba een rode muur optrok. Ondanks dat Maria vier minuten voor tijd met zijn tweede gele kaart uit het veld werd gestuurd, bleef Curaçao de aanval zoeken. De Cubaanse muur hield echter stand, waardoor Curaçao komende zondag in het uitduel vol aan de bak moet om zich te kwalificeren voor de derde ronde van de WK-kwalificatiereeks.

Bron
* Voetbal International, 10 juni 2015

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s