België versterkt handelsrelaties met Cuba

Een handelsdelegatie bestaande uit 12 Belgische bedrijven, is op dit moment op bezoek in Cuba om de mogelijkheden ter versterking van de commerciële relaties tussen beide landen te onderzoeken en te versterken. België is de zesde handelspartner van Cuba.

De Belgische eerste premier Charles Michel en de Cubaanse Minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodríguez

De Belgische eerste premier Charles Michel en de Cubaanse Minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodríguez eerder dit jaar in Brussel

De Belgische handelsmissie nam o.a. deel aan een forum over handel drijven met Cuba en wil tevens de ‘strategische allianties’ versterken bij de ontwikkeling van telecommunicatie, bouw, logistiek en agro-industriële voedsel. Volgens de voorzitter van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel, Guy Bultynck, kan Cuba ook een brugfunctie vervullen bij de versterking van de relaties met andere markten in Laijns-Amerika en de Cariben.

Buitenlands kapitaal
Bultynck liet tijdens het forum weten open te staan voor de mogelijkheid om met buitenlands kapitaal te investeren in de 246 projecten van de Cubaanse regering met een waarde van 8 miljard 710 dollar. De Belgische delegatie is ook uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de 23ste Internationale Beurs van Havana die tussen 2 en 8 november plaats vindt. België exporteert o.a. smeerolie, chemische producten en melkpoeder naar Cuba en importeert petroleum, koffie en honing.

De tien belangrijkste handelspartners
De tien belangrijkste economische partners van Cuba zijn verder Venezuela, China, Spanje, Canada, Nederland, Brazilië, Mexico, de VS, Italië en Frankrijk. Venezuela.  China en Spanje staan garant voor 58,9 % van de totale buitenlandse handel van Cuba.

Bron
* Persbureau EFE

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s