Opnieuw zondag met repressie in Havana

Gisteren zijn 60 leden van de mensenrechtengroep Damas de Blanco gearresteerd tijdens de stille tocht die zij wekelijks organiseren voor herstel van het respect van de mensenrechten in hun land. Tevoren hadden zij de mis bijgewoond in de kerk van de heilige Rita aan de Quinta Avenida in Havana.

De Damas de Blanco tijdens hun stille tocht gisteren in gezelschap van de Chileense politicus Felipe Kast, rechts met wit overhemd

De Damas de Blanco tijdens hun stille tocht gisteren in gezelschap van de Chileense politicus Felipe Kast, rechts met wit overhemd

Een van de gearresteerden was de Chileense volksvertegenwoordiger Felipe Kast die zich bij de opposanten van het regime had aaneensloten. De aanhouding van Kast vond plaats enkele uren nadat een grote Chileense handelsdelegatie, geleid door de Chileense Minister van Buitenlandse Zaken, Heraldo Muñoz, het land had verlaten. Kast werd later op de avond naar het vliegveld geleid voor zijn terugtocht naar Chili.

Voor amnestiewet
Het was de 20ste maal dat de Damas de Blanco hun Dag tegen de Repressie organiseerden waarop zij o.a. een Amnestiewet eisen voor vrijlating van alle politieke gevangenen. De aanhoudingen vonden plaats in de omgeving van de Santa Ritakerk, maar later op de zondag ook in de omgeving van woningen van dissidenten. Ook werden de communicatiemogelijkheden van activisten, o.a. via de mobiele telefoon afgesloten. Aan de Quinta Avenida namen een 50-tal leden van de Damas de Blanco en 15 andere activisten aan de stille tocht deel; ook de moeder van de gevangen graffitiartiest El Sexto was bij de aanwezigen.

Bron
* 14ymedio en Diario de Cuba

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s