Helft van het drinkwater loopt weg

Op een moment van zeer ernstige droogte, melden de verantwoordelijken van het Cubaanse waterleidingbedrijf dat het verlies aan water via lekkende leidingen, is gedaald van 58% naar 43%. Kort gezegd bijna de helft van al het drinkwater verdwijnt en bereikt nooit de ontvangers.

water-leidingOok gaat er brandstof verloren waarmee het water via aquaducten wordt verspreid, waarbij men de kans loopt dat het water dat de bevolking drinkt, besmet is en zo ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.`

Het weglekkende water in straten en op trottoirs is gunstig voor het gedijen van de Aedes Aegypte-mug waardoor de knokkelkoorts wordt veroorzaakt. Nu de uitgaven voor brandstof, water en gezondheid stijgen, is het misschien goedkoper de lekken in de waterleiding met meer snelheid te verhelpen.

Fernando Ravsberg, 4 september 2015 op de website Cartas desde Cuba

Advertenties

One thought on “Helft van het drinkwater loopt weg

  1. In landen waar weinig aandacht besteed wordt aan het onderhoud van drinkwatersystemen moet je altijd rekening houden met lekverliezen in de orde van 50-80%. Het is dus niet verbazingwekkend dat het lekpercentage in Cuba op 43% uitkomt, als dat al een juist percentage is.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s