CubaTips: El Sexto, daklozen, businessrush, imperialisme, Air France en GPS

Enkele malen per jaar is het mogelijk het beltegoed van uw familie of vrienden in Cuba tegen een laag tarief te verdubbelen. Binnenkort kunnen ook de kosten voor internetgebruik via Nauta vanuit het buitenland zo worden betaald. Cuba lijkt de modernisering van de media door te zetten; deze begonnen in 2008 toen Raúl Castro het gebruik van mobiele telefoons toestond.

wifi-nautaMaar raakten daardoor ook de communicatie en de onderlinge gedachtewisseling op een hoger plan? De Internationale Persunie (SIP) constateerde afgelopen week dat, tien maanden na het herstel van de diplomatieke relaties tussen Cuba en de VS, de activiteiten van journalisten ‘geplaagd worden door censuur en het monopolie van de Communistische partij over de nationale media.’ De SIP concludeert verder dat ‘het respect voor de mensenrechten, grotere vrijheid van meningsuiting, vereniging en persvrijheid ’, niet zijn toegenomen. De media in Cuba worden gemoderniseerd maar censuur op de media, ook op blogs en websites als die van Cubaencuentro, Martinoticias en de kritische krant 14ymedio, zijn gebleven. Tegen deze achtergrond is het bijna logisch dat Havana negatief reageerde op het voorstel van de VS het internet in Cuba uit te breiden, te moderniseren en te versnellen. Het was ‘geen prioriteit voor Havana.

Het bovenstaande is het redactioneel van de CubaTips, die vandaag verschenen zijn.  Hierna vindt u de volledige inhoudsopgave.

tips

IN DE NIEUWSBRIEF VAN VANDAAG:

  1. Van de redactie
  2. Danilo ‘El Sexto’ stopt hongerstaking
  3. Daklozen keren terug na Pausbezoek
  4. De business rush naar Havana
  5. Meer vluchten VS-Cuba
  6. Herinneringen aan de strijd tegen het Amerikaanse imperialisme
  7. Air France vliegt frequenter naar Havana
  8. GPS verboden in Cuba?
  9. Culturele Cuba Agenda
  10. Het laatste nieuws

Nu gratis abonnement op wekelijkse nieuwsbrief!
Wilt u alle nieuwe nummers vanaf nu in uw mailbox ontvangen? Geef u hier op voor een gratis abonnement! Ruim 950 geïnteresseerden gingen u al voor!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s