Café-eigenaar ‘verklikker’ in Havana beschoten

Twee mannen hebben vorige week donderdag het café van de begraafplaats Mauline in de wijk Arroyo Naranjo beschoten. De eigenaar van het café is Luis Fernández die bekend staat als een overijverige verklikker of chivato van het regime. Hij bleef ongedeerd.

kogelDe twee schutters losten drie of vier schoten en sloegen, volgens een getuige, vervolgens op de vlucht. Deze getuige, Roberto genaamd, meldde dat de eigenaar Luis Fernández, de administrateur van het café is. Luis Fernández woont in de gemeente Poey, en heeft de bijnaam El Fiscal, vanwege zijn verklikkersactiviteiten voor de overheid. ‘Hij is een chivato die er voor heeft gezorgd dat al veel mensen gevangen zijn genomen,’ aldus Juan Carlos, een buurtbewoner. ‘Hij is een medewerker van de DTI (Technische Recherche) en van de politie, die zonder enige schroom en ongestraft met hen bij je thuis langskomt en je midden in je gezicht ergens van beschuldigt,’ aldus Oscar, een andere buurtbewoner.

Illegaal
Fernández gaf ‘verkopers van rundvlees’ aan (in Cuba illegaal en strafbaar, redactie), evenals de organisatoren van loterijen (ook illegaal) en mensen die je een kabelverbinding met tv-zenders uit de VS leveren.’ Buurtbewoners menen dat de schietpartij een wraakactie is van slachtoffers van Fernández’ verklkkersactiviteiten. Een week eerder was zijn zaak al door onbekenden met stenen bekogeld.

Bron
* Diario de Cuba, 5 oktober door Vladimir Ortiz Suárez

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s