Felicitaties Raúl Castro bij feestje Kim Jong-un

Raúl Castro zond zijn collega Kim Jong-un van Noord-Korea een gelukwenstelegram vanwege de 70ste-verjaardag van de Partij van de Arbeiders. De Cubaanse vicepresident en oud-vakbondvoorzitter Salvador Valdés Mea woonde in Pyongjang de feestelijkheden bij.

kim-jong-un10102015‘Wij benadrukken opnieuw de vriendschap en wensen de opbouw van het socialisme nieuwe successen toe,’ aldus de Cubaanse president in zijn boodschap, die ook de ‘meest warme felicitaties overbracht in naam van de Cubaanse Communistische Partij en het volk.’

Honger
In een pas verschenen VN-rapport wordt vastgesteld dat de economie en de landbouw van Noord-Korea met extreme problemen te kampen hebben, ondermeer vanwege de hoge uitgaven voor het nucleair programma van Noord-Korea. Men schat dat op dit moment 1 op de 3 kinderen onder de 5 jaar aan de Engelse ziekte lijdt, een botziekte die ontstaat door een gebrek aan vitamine D. Volgens de VN-landbouworganisatie FAO is de productie van rijst en maïs de afgelopen jaar met 14% gedaald en de FAO voorspelt een tekort aan 1,2 miljoen ton voedsel.

Bron
* Diario de Cuba, 11 oktober 2015

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s