Cuba weigert VN-rapporteur toegang gevangenissen

Opnieuw heeft de Cubaanse regering geweigerd om de VN-rapporteur tegen het martelen toegang te verlenen tot Cubaanse gevangenissen. Op een herhaald verzoek kwam geen reactie.

Juan Méndez

Juan Méndez

De VN-rapporteur Juan Méndez zei dinsdag te blijven hopen dat de Cubaanse autoriteiten alsnog toestemming zullen geven en dat ook de Amerikaanse regering toestemming zal geven Amerikaanse gevangenissen, inclusief die op de Amerikaanse basis Guantánamo, te bezoeken. De Argentijnse expert heeft sinds 2012 herhaaldelijk aangedrongen op de mogelijkheid toegang te krijgen tot Amerikaanse gevangenissen. Gesprekken daarover leidden niet tot resultaat vanwege onenigheid over de mogelijkheid van de rapporteur om gesprekken te voeren met gevangenen zelf.

Ondanks toenadering VS en Cuba
Ook Venezuela weigert waarnemers de toegang tot zijn gevangenissen. ‘Sinds 2010 richt ik al verzoeken tot Venezuela, maar tot nu toe zonder resultaat,’ aldus Méndez. In het geval van Cuba had Méndez gehoopt op een positievere houding vanwege de toenadering tussen Havana en Washington, maar een reactie bleef tot nu toe uit.

Bron
* Diario de Cuba

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s