Ruim 900 bedrijven op Beurs Havana

Ruim 900 bedrijven uit 70 landen nemen deel aan de Internationale Beurs van Havana /FIHAV 2015, die gisteren werd geopend. Er is sprake van hooggespannen verwachtingen van de kant van de internationale ondernemers vanwege de betere relaties tussen de VS en Cuba.  Een speciale adviseur van de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken bezoekt de beurs.

feria-fihav-2015De 33ste editie van de beurs FIHAV vindt plaats op de terreinen van de Expocuba, een terrein van 600.000 vierkante meter in West Havana waar 2.000 exposanten aanwezig zijn, verdeeld over 25 paviljoens. De verwachtingen zijn hoog gespannen ondanks het feit dat het Amerikaanse embargo tegen Cuba nog van kracht is. De relaties tussen de VS en Cuba zijn aanzienlijk verbeterd en het beleid van ‘actualisering’ waarmee Raúl Castro de socialistische economie van het eiland nieuwe leven wil inblazen, biedt mogelijkheden voor een beperkte ruimte voor particuliere bedrijven en minder regelgeving en controlemechanismen van buitenlands kapitaal.

Minster José Manuel Soria van Teorisme (Spanje) was een van de gasten op de FIHAV-beurs

Minister José Manuel Soria van Toerisme (Spanje) was een van de gasten op de FIHAV-beurs

De Amerikaanse delegatie gaat ook naar Cuba om deel te nemen aan de pas opgerichte Werkgevers Raad VS-Cuba / Consejo Empresarial EEUU-Cuba. De Amerikaanse delegatie wordt geleid door David Thorne, speciale adviseur van John Kerry, die daarmee ook steun wil geven aan de ontluikende particuliere sector in Cuba.

Spanje; de grootste
Spanje vormt met 160 bedrijven de grootste delegatie op de FIHAV. Bij de opening gisteren waren twee Spaanse ministers aanwezig.

Bron
* Persbureaus EFE en Reuters

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s