Fidel’s zorgen over zika-virus

Fidel Castro (89) maakt zich grote zorgen over de verspreiding van het zika-virus. Dat zei de voormalige president van Uruguay José Mujica (80), nadat hij eind vorige week de Cubaanse ex-leider bezocht. Mujica zei dat Fidel er ‘schitterend, zeer wakker en gelukkig’ uitzag. Te oordelen naar de achtergrond van zonnebloemen op de officiële foto vond de ontmoeting plaats in Fidel’s bungalow Punto Cero.

Fidel-con-Mujica-29012016

José Mujica (links)  en Fidel Castro

Volgens de huidige senator uit Uruguay maakte Fidel zich ook zorgen over de stand van de veestapel in Cuba en bestudeert hij ‘technische vraagstukken’ die moeten bijdragen aan de oplossing van dit probleem in deze sector. Muijca was in Havana om het tweede Internationaal Forum Con todos y para del bien todos bij te wonen dat gewijd is aan de Cubaanse denker en nationalist José Martí.

Levende relikwie
Vrijdag was hij de gast van het programma Mesa Redonda van de Cubaanse staatstelevisie en noemde hij Fidel Castro ‘de belangrijkste levende relikwie van de Historie die we tot nu toe nog hebben.’ De laatste foto’s van Fidel Castro verschenen in september 2015 in de Cubaanse media toen hij de paus ontmoette. Sinds 11 december vorig jaar zijn geen geschreven teksten meer van Fidel in de pers verscheen; toen schreef hij een brief aan de verslagen president Nicolas Maduro van Venezuela.

Bronnen
* Cafe Fuerte en Cubadebate

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s