Kerry zegt bezoek aan Cuba over mensenrechten af

John Kerry heeft zijn reis naar Cuba afgezegd. Dat meldt persbureau Reuters. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zou begin maart naar Cuba afreizen om over mensenrechten te praten, vlak voor het historische bezoek van president Barack Obama aan het eiland. Het Witte Huis deelde gisteren mee dat Kerry de president op 21 en 22 maart zal vergezellen.

obama-bodeguita-fotomontage

Misschien is het nog te vroeg voor een mojito in Bodeguita del Medio, een toeristische trekpleister midden in Havana. (fotomontage)

Het eerdere bezoek van Kerry moest onder meer fundamenten voor het bezoek van Obama leggen. Bronnen binnen de Amerikaanse overheid melden aan Reuters dat de reis is afgezegd omdat het ‘niet constructief’ zou zijn. Volgens de Los Angeles Times zijn Cuba en de Verenigde Staten nog in stevige onderhandelingen over welke dissidenten Obama op zijn reis op 21 en 22 maart zal spreken. De Cubaanse regering wil bepalen wie Obama spreekt op zijn reis, terwijl de Amerikaanse president daar zelf over wil beslissen.

Ik beslis
In een interview met Yahoo in december zei Obama: ‘Als ik op bezoek ga, dan is onderdeel daarvan dat ik met iedereen kan praten.’ Dit standpunt werd gisteren door Josh Earnest, woordvoerder van het Witte Huis herhaald en hij onderstreepte dat Havana geen zeggenschap over met welke dissidenten Obama en Kerry het woord zullen voeren: ‘Dat is een beslissing die wij nemen en niemand anders, zonder dat we daar met de Cubanen over onderhandelen.’

Bron
* NRC en diverse persbureaus

Een gedachte over “Kerry zegt bezoek aan Cuba over mensenrechten af

  1. Welke afspraken we ook willen maken hoe en met wie dan ook hoe we willen investeren onder het motto opbouw van het land.Zolang de castro s aan het bewind zijn ,houdt het regieme de teugels in handen.Elke gedachte elke handeling of hervoming waarvan wij denken dat het land tengoede komt wordt afgewogen of het wel past in de gedachte van de revolutie.Als Obama of Kerry of wie dan ook in de wereld wil praten of onderhandelen met mensen die ze zelf uitkiezen dan nog worden deze mensen en hun families gemanupuleerd door het regiem.Niets is waar alles is een grote leugen,en zolang het regiem aan de macht is zal dat zo blijven.

    sip

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s