CubaTips: Obama’s programma, EU en Cuba, krakkemikkig Cuba, racisme in Cuba, Major Lazer en lezing in Breda

Obama’s programma tot nu toe

vliegveld-obamartiHoewel het officiële programma van het bezoek van president Obama aan Cuba nog strikt geheim is, zijn er elementen die uitlekken of zijn er duidelijke aanwijzingen die iets verraden van het programma van zijn bezoek dat volgende week zondagmiddag begint met de landing op vliegveld José Marti in Havana, door sommigen inmiddels omgedoopt tot José Obamartí.

Opknapbeurten
In sneltreinvaart worden op plekken in Havana gebouwen, wegen en monumenten opgeknapt. Zo is het monument Maine, symbool van de historische confrontatie tussen Cuba  en de VS, gerepareerd en heeft de hele omgeving van het Capitool in Havana, waar binnenkort het éénpartijparlement bijeenkomt, een opknapbeurt gekregen.

Radio en televisie
Medewerkers van de Cubaanse media melden dat Obama de Cubaanse luisteraars en televisiekijkers live zal toespreken. Voor maandag is de ontmoeting met president Raúl Castro gepland; het Witte Huis heeft afgelopen week laten weten dat een ontmoeting van Obama en Fidel Castro er niet inzit. Op dinsdag is Obama aanwezig bij een honkbalwedstrijd in het Stadion Latijns-Amerika – waar nu wifi wordt aangelegd – en waar een Cubaanse selectie speelt tegen een ploeg uit de Major League van de VS. Bronnen zeggen dat deze wedstrijd rechtstreeks door de staatstelevisie wordt uitgezonden.

Residentie
Barack en Michelle Obama logeren in de residentie van Jeffrey DeLaurentis, de pasbenoemde ambassadeur van de VS in Cuba. Voor zondag staat een ontmoeting gepland tussen president Obama en de politieke oppositie op het eiland.

Perszaal
De vele honderden journalisten moeten zich tot de perszaal in Hotel Habana Libre wenden voor vergunningen, (gratis) internetfaciliteiten en details over het programma.

Het bovenstaande is het eerste artikel in de nieuwe nieuwsbrief CubaTips van deze week.

VOLLEDIGE INHOUD NIEUWSBRIEF

tips

  1. Obama’s programma tot nu toe
  2. EU en Cuba eens over normalisering relatie
  3. Bezoek Obama duwt toeristen naar verboden strand
  4. Krakkemikkig Cuba
  5. Major Lazer schrijft geschiedenis in Cuba
  6. Algemene tips voor Cuba
  7. Racisme in Cuba?
  8. Breda: lezing over Cuba
  9. Culturele Agenda
  10. Het laatste nieuws

De redactie
Wilt u ook alle nieuwe nummers vanaf nu in uw mailbox ontvangen? Geef u hier op voor een gratis abonnement!  Ruim 1.000 geïnteresseerden gingen u al voor en ontvangen elke zondagochtend de nieuwste CubaTips.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s