Programma Obama, 20, 21 en 22 maart 2016

Zondag 20 maart
obama--gezinDe Amerikaanse autoriteiten hebben meer informatie verstrekt over het programma van president Obama in Cuba. Zondagmiddag komt hij in Havana aan, samen met zijn vrouw Michelle, zijn dochters Sasha en Malia en zijn schoonzus Marian Robinson. In tegenstelling tot eerdere berichten begint het programma op zondag en niet op maandag. Zondag ontmoet Obama kardinaal Jaime Ortega in de kathedraal van Havana. In de wijk Oud-Havana zal hij kennismaken met enkele culturele activiteiten.

Maandag 21 maart
De Cubaanse president Raúl Castro ontvangt Obama op het Plein van de Revolutie waar hij een krans zal leggen bij het standbeeld van José Martí. Daarna spreken beide leiders over de nieuwe relatie die tussen beide landen is ontstaan. Na afloop zullen korte verklaringen aan de pers worden afgelegd.
‘s-Middags ontmoet Obama ondernemers uit Cuba en de VS.
’s Avonds biedt Raúl Castro Obama een diner aan in het Paleis van de Revolutie. Een ontmoeting met oud-president Fidel Castro zal niet plaatsvinden.

Dinsdag, 22 maart
President Obama houdt een toespraak in het Theater Alicia Alonso die door de Cubaanse televisies en radio wordt uitgezonden. ’s Middags vindt de ontmoeting plaats met dissidenten en andere leden van de civil society. Later op de dag woont Obama de honkbalwedstrijd bij tussen Cuba en het team van de Tampa Bay Rays in het Stadion Latijns-Amerika.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s