Geen modernisering Cubaans leger vanwege financiële situatie

De Russische deelname aan de modernisering van het Cubaanse leger wordt om financiële redenen belemmerd. Dat zegt Anatoli Punchuk, onderdirecteur-generaal van de Dienst Technische en Militaire Samenwerking in Rusland.

leger-militares-cubaIn een interview met Sputnik / RIA Novosti zegt Punchuk dat ‘Rusland bereid is actief mee te werken aan de modernisering van het Cubaans militair industrieel complex.’en hij voegt eraan toe dat men op zoek is naar mogelijkheden. Punchuk wijst op het eerste Russisch-Cubaanse seminar over technologische samenwerking op militair terrein dat in november 2015 in Havana plaatsvond. Daar werden de ambities van beide partijen op dit terrein geïnventariseerd. Daarna ontving Rusland verschillende verzoeken uit Rusland die door de desbetreffende Russische instellingen worden bestudeerd.
In februari 2016 werden aan de Cubaanse partners twee helikopters voor civiele diensten aan Cuba overgedragen; ze waren gebouwd in de helikopterfabriek van Kazan, onderdeel van de Groep Helikopters van Rusland, aldus Punchuk. Hij acht het niet waarschijnlijk dat Cuba in de toekomst nieuwe militaire helikopters zal kopen vanwege de moeilijke financiële situatie van het land. Een bron bij het militair-industrieel complex zei dat Rusland twee militaire helikopters Mi-17 aan de Cubanen had geleverd. Punchuk was in Santiago de Chili waar hij de Russische delegatie leidt op de Internationale Luchtvaartbeurs FIDAE die dinsdag begon.

Bron
* Sputnik, 31 maart 2016

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s