Succes voor fietstaxi’s na protest

De autoriteiten in Havana hebben de boetes voor eigenaren van fietstaxi’s geschrapt en een onderzoek beloofd naar vermeende misdragingen en onregelmatigheden van (politie) autoriteiten tegen deze kleine ondernemers voor het stedelijk transport. Dat meldt de onafhankelijke journalist Serafín Morán Santiago.

bicitaxi-havanaMorán Santiago werd geïnterviewd voor Radio República in Florida en deelde mee enkele uren gevangen te hebben gezeten. Hij had verslag gedaan van een protestkaravaan van 40 bicitaxista’s voor een gebouw van de Staatsraad aan het Plein van de Revolutie (zie bericht van 13 mei op deze Cubaweblog). De aanwezige ambtenaren namen van alle demonstrerende taxista’s een verklaring op en scholden hen boetes kwijt (van 700 tot 1500 peso’s, 18 tot 40 dollar). In aanwezigheid van de bicitaxista’s werden de functionarissen gebeld die door hen beschuldigd waren van corruptie, roof en vervalsing van boetes. Geen enkele taxista werd aangehouden.

Vreedzaam protest van burgers
Dit ‘was een vreedzaam burgerprotest’, zegt Morán Santiago, die eraan toevoegt dat de ambtenaren van de Staatsraad zich netjes opstelden. ‘Het leek wel een onderhoud met Obama. Er vielen geen kwalijke termen’ en er werd naar ‘de eisen van deze particuliere ondernemers geluisterd.’

Bron
* Serafín Morán Santiago op de website Diario de Cuba, 12  mei 2016

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s