Toerisme Amerikanen naar Cuba steeg met 84%

In de eerste helft van 2016 steeg het aantal Amerikanen dat als toerist Cuba bezocht met 84%, vergeleken met dezelfde periode in 2015.

toerisme-US tourists walks outside the Bodeguita del Medio Bar

Amerikaanse toeristen op zoek naar de Bodeguita del Medio Bar, de kroeg die de Amerikaanse schrijver Hemingway veelvuldig bezocht.

De Cubaanse Minister van Toerisme,  Manuel Marrero, zei dit gisteren in het Cubaans parlement dat deze week vergadert. De onstuimige groei hangt samen met de verbeterde relatie tussen beide landen die 17 december 2014 begon met televisietoespraken van president Raúl Castro en president Barack Obama. In 2016 bezochten 160.000 Amerikanen Cuba.
De Cubaanse-Amerikanen die Cuba onbeperkt vanwege familiebezoek kunnen bezoeken,  zijn niet in dit cijfer inbegrepen, maar dat aantal wordt geschat op 300.000.

Lijnvluchten VS en Havana
De Amerikaanse regering heeft acht luchtvaartmaatschappijen toestemming gegeven om in het najaar met lijnvluchten op Cuba te beginnen. Chartervluchten zijn sinds mei vorig jaar al mogelijk. Als er niets tussenkomt vliegen vanaf het najaar twintig vliegtuigen per dag heen en weer tussen Havana en twaalf Amerikaanse steden. Vier van die steden liggen in Florida, een staat waar veel Amerikanen met Cubaanse roots wonen.

Toerisme
In de eerste maanden van 2016 steeg het totaal aantal toeristen met 11,7% tot 2.147.600 personen. Het aantal toeristen uit Spanje, Italië, Polen en Duitsland stijgt sterk, aldus het persbureau Prensa Latina.

Bronnen
* Cubadebate en Associated Press

Linken
* Een Amerikaanse televisiezender spreekt met reisexpert Angela Gargano die o.a. zegt dat het nu de tijd is om een reis naar Cuba te maken voordat  het al ‘te sterk veramerikaniseerd’ is. (3.43 minuten)
* Cuba Travel, de officiele toerisme-site van Cuba

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s