‘Hillary, stop vuistslagen Raúl Castro tegen Cubaanse vrouwen’

Zo luidde de boodschap van een reclamevliegtuig dat vrijdag boven de Internationale Universiteit van Florida vloog waar de aspirant-president van de VS, Hillary Clinton zich samen met haar vicepresident Tim Kaine, presenteerde. De actie van het Centre para una Cuba Libre wil dat de nieuwe president bij de Cubaanse president Raúl Castro aandringt op stopzetting van het politiegeweld tegen mensenrechtengroepen zoals de Damas de Blanco en anderen vrouwen die in Cuba worden onderdrukt.

clinton-kaine23072016

Hillary Clinton en Tim Kaine

Het Centrum voor een Vrij Cuba / Centro para una Cuba Libre wordt geleid door de voormalige Amerikaanse diplomaat in Cuba, James Cason. Hij riep studenten en docenten van de universiteit op druk uit te oefenen op Clinton en wees o.a. op de ‘dood onder verdachte omstandigheden’ in 2011 van de leider van de Damas de Blanco, Laura Pollán en een jaar later de dood bij een verkeersongeluk van Oswaldo Payá (zie bericht op deze Cubaweblog van gisteren). Clinton beantwoordde de kritiek met een verwijzing naar haar vicepresident die ‘voorkeur heeft voor het slaan van bruggen in plaats van het optrekken van muren,’ in een verwijzing naar de muur die de Republikeinse kandidaat Trump wil bouwen aan de Mexicaans-Amerikaanse grens.Tim Kaine (58) sprak delen van zijn toespraak uit in vloeiend Spaans; de meerderheid van de inwoners van Florida behoort tot de latinogemeenschap.

clinton-reclamevliegtuig24072016

Reclamevliegtuig met oproep aan Hillary Clinton

Spaanstalig
In 2013 was Kaine de eerste volksvertegenwoordiger in de geschiedenis van de VS, die in de Senaat zijn verdediging van de migratiewetgeving volledig in het Spaans uitsprak.

Bron
* 14ymedio, 24 juli 2016

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s