Hugo Cancio koopt website Porlalivre

De succesvolle Cubaans-Amerikaanse zakenman Hugo Cancio publiceert sinds enkele jaren het glossyachtige tijdschrift On Cuba. Dit digitale en papieren tijdschrift wordt gekenmerkt door een hypermoderne journalistieke vormgeving en het ontbreken van kritiek op de machthebbers in Cuba. Wellicht dat hij daarom zijn zakenimperium in Cuba zo snel kon uitbreiden zowel in de kunstensector, het onroerend goed als de reiswereld. De website Cartas desde Cuba van de journalist Fernando Ravsberg maakt nu bekend dat Cancio de portal Porlalivre.com, een Cubaanse versie van Marktplaats, heeft gekocht.

Hugo-Cancio-

Hugo Cancio

Fuego Enterprises, het bedrijf van Hugo Cancio waarin hij een meerderheidsaandeel heeft, gaat de portal Porlalivre aankopen, een advertentie- en aanbiedingensite in Cuba.In het persbericht van Fuego Enterprises leest men:
‘Na recent een meerderheidsaandeel in de Amerikaanse website verworven te hebben, wordt nu gewerkt aan de technologische ontwikkeling binnen Cuba zodat een betrouwbaar Cubaans platform ontstaat voor het aanbieden van diensten, nieuwe artikelen of tweedehands producten. Porlalivre.com is nu al het leidende publieke portal voor de Cubaanse markt, met dagelijks duizenden nieuwe aanbiedingen in 100 categorieën met als gevolg een gemiddelde van honderdduizenden bezoekers per maand.’

cover-oncuba-april2014

De editie van OnCuba van april 2014

Eigen kantoren
Cancio is een Cubaan die in 1980 naar de VS emigreerde. Hij is eigenaar van diverse media waaronder het blad en de site OnCuba. Dat was aanleiding tot kritiek uit orthodoxe Cubaanse sectoren. Hij werd daar omschreven als contrarevolutionair en er werd een campagne gestart om jonge journalisten te weerhouden met On Cuba of Cancio samen te werken. Tegelijkertijd bezit Hugo Cancio al sinds enkele jaren kantoren in Cuba, o.a. aan de Malecón in Havana. Dat duidt erop dat hij de zegen heeft van de nationale overheden in Cuba. Sinds de toenadering tussen Cuba en de VS heeft hij zijn zaken kunnen uitbreiden en komen daar nu ook inkopen via internet bij.

Bron:
* Cartas desde Cuba, Fernando Ravsberg, 26 juli 2016

Links

* Website Por la Livre
* On Cuba Magazine (Engelstalige versie)
* Staatsblogger doet aanval op Magazine On Cuba, 18 februari 2015

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s