AT&T sluit deal met Cubaanse telecomprovider

AT&T, de op een na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de VS, heeft een deal gesloten met de Cubaanse staatstelecomprovider ETECSA over het aanbieden van roamingdiensten in Cuba. Door de deal kunnen AT&T-klanten in het land direct naar de VS bellen. Tot nu toe moesten de telefoongesprekken tussen Cuba en de VS omgeleid worden via andere landen, wat leidt tot hogere kosten en een slechtere kwaliteit van de verbinding. Ook hoeven klanten niet meer van simkaart te wisselen voor toegang tot bijvoorbeeld sms en voicemail.

logo-at&tDe deal werd mogelijk doordat Barack Obama de relaties met Cuba opnieuw heeft aangehaald. Zo werd vorig jaar na 54 jaar de Amerikaanse ambassade in Havana heropend. Het afgelopen jaar tekenden de landen contracten voor samenwerking op het gebied van telecommunicatie, ­milieu, luchtvaart en justitie. Cuba hoopt jaarlijks voor $ 2 miljard aan buitenlandse investeringen aan te trekken. Obama bracht in maart van dit jaar als eerste Amerikaanse leider in 88 jaar ook zelf weer een bezoek aan het land. In het kielzog van Obama reisden een aantal ondernemers en bestuurders mee die een kans roken om zaken te doen. Het was voor het eerst in bijna zestig jaar dat het socialistische land zijn economie langzaam opende voor buitenlandse bedrijven.

etecsatoestelConcurrenten
In maart werd al gespeculeerd over een mogelijke deal tussen AT&T en de Cubaanse provider Empresa De Telecomunicaciones De Cuba (Etecsa). AT&T liet maandag in een verklaring weten dat het de prijzen en precieze lanceringsdatum van de roamingdiensten op een later tijdstip bekend maakt. Eerder sloten onder andere concurrenten Verizon en T-Mobile al soortgelijke overeenkomsten met Etecsa.

Bron
* Het Financieele Dagblad, 22 augustus 2016

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s