Historische vlucht uit Florida landt in Cuba

In Cuba is de eerste commerciële lijnvlucht uit de Verenigde Staten aangekomen. Een Airbus van de Amerikaanse maatschappij JetBlue met hoogwaardigheidsbekleders en gewone passagiers landde op de luchthaven van Santa Clara, in het midden van Cuba.

jet-blue-anthony-foxx-en-santa-clara-grande-31082016

De Amerikaanse onderminister van Transport, Anthony Foxx verlaat het vliegtuig bij aankomst in Santa Clara

Het is voor het eerst in meer dan vijftig jaar dat er weer gewone lijnvluchten zijn tussen de VS en zijn vroegere Koude Oorlog-vijand Cuba. De regering-Obama is al jaren bezig de verhoudingen tussen de landen te normaliseren. Diverse Amerikaanse maatschappijen gaan op Cuba vliegen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry markeerde de gebeurtenis op Twitter: ‘De eerste commerciële vlucht naar Cuba sinds 1961, ruim een jaar na het hijsen van de vlag op de Amerikaanse ambassade in Havana. Weer een stap in de goede richting.’

jet-blue-vuelo-geschenk-31082016

Welkomstgeschenk voor elke passagier van Jet Blue

De vlucht vertrok uit Fort Lauderdale in Florida, een regio waar veel Cubaanse Amerikanen wonen. Aan boord waren tientallen Cubaanse Amerikanen die hun familie in Cuba wilden bezoeken en deel wilden uitmaken van de historische gebeurtenis. Ook de piloten van JetBlue waren van Cubaanse afkomst. Op de luchthaven van Santa Clara stonden ter begroeting twee brandweerwagens die een boog van water over het toestel spoten.

Bron
* de website van de NOS met o.a. een video van de vlucht,  00:39

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s