‘Amendement Fariñas’ heeft nooit bestaan

Het Amendement Fariñas heeft nooit bestaan en geen enkele Europarlementarier heeft er maandag het woord over gevoerd. Dinsdag had Fariñas telefonisch contact met de EU en werd de winnaar van de Sacharov Prijs 2010 duidelijk gemaakt dat ook de berichten over zijn benoeming als adviseur in twee Cuba-commissies vals waren. Hij zal echter zijn 54-dagen durende hongerstaking niet hervatten en zet zijn proces naar herstel voort.

farinas-enmienda-farinas-fakewebsite

De fake-website

De Europese Unie heeft de afgelopen weken herhaalde malen blijk gegeven van haar bezorgdheid over de hongerstaking van de politieke opposant Guillermo Fariñas en voorman van de dissidente beweging FANTU. Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, drong er vorige week nog bij hem op aan zijn leven niet in gevaar te brengen.Maar Alain Bothorel, diplomaat bij de EU-zetel in Havana, benadrukt dat toen geen enkele toezegging  is gedaan.

farinas-enmienda-website-weg

Fake website is niet meer bereikbaar

Woordvoerder Artie Montiel van de FANTU speculeert dat de Cubaanse autoriteiten de makers zouden kunnen zijn van de fakewebsite die ondergebracht was bij WordPress, maar bewijzen ontbreken daarvoor. Dinsdag verdween de fake-website.

Bron
* Website krant 14ymedio

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s