Voor of tegen arbeiders uit India in Cuba?

Na weken wachten hebben we eindelijk uitleg gekregen over het feit waarom er werknemers uit India zijn aangetrokken om te werken aan de renovatie van het luxe hotel La Manzana de Gómez. Volgens de officiële krant Juventud Rebelde leveren die beter werk en zijn ze veel productiever dan de Cubanen. Aldus Fernando Ravsberg op zijn website. Hij vervolgt:

india-bouwvakkers

Bouwvakkers uit India

‘Het rendement van arbeiders uit India bij dit soort projecten is drie tot vier keer hoger dan gemiddeld in de rest van het land. Het resultaat van hun werk is van hoge kwaliteit. Zij maken door hun aanwezigheid tot het uiterste gebruik van de werkdag, wat leidt tot een hogere productie,’ aldus Juventud Rebelde.

 

hotel-manzana-gomez

Hotel Manzana de Gómez

De krant van de communistische  jeugdbeweging merkt ook op dat Cubanen minder productief zijn, maar vermeldt niet dat Cubanen ook 20 maal minder verdienen dan deze gastarbeiders uit India. Men zou eens moeten uitproberen wat er  gebeurt als een Cubaanse arbeider 1.500 euro per maand krijgt. Dan zou men ook veel meer van hem kunnen eisen dan nu.

Bron
* Fernando Ravsberg op de website Cartas desde Cuba, 17 oktober 2016
Deze tekst telt bijna 130 reacties.

Linken
* De officiële reactie in Juventud Rebelde, 15 oktober 2016 met meer dan 80, vooral boze reacties over de lage lonen die Cubanen ontvangen.
* Website Havana Times, 3 september 2016: Foreign Construction Workers in Cuba. Why is the Cuban government importing skilled workers for jobs that Cuban residents could do?

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s