Goed nieuws voor paladares en bars

In oktober meldde deze Cuba-website dat de autoriteiten in Havana voorlopig geen vergunningen meer voor particuliere restaurants of paladares zouden afgeven. De journalist Fernando Ravsberg spreekt van ‘een absurde situatie’.

paladar-en-varadero

Paladar in Varadero

Maar volgens de website Cartas desde Cuba is het sinds kort weer mogelijk in Havana een particulier restaurant te beginnen. Sinds 24 oktober zouden volgens een woordvoerder van de provinciale overheid, weer vergunningen zijn verstrekt. Op 15 september was daar een einde aan gekomen vanwege ‘een serie onwettige praktijken’. Meest voorkomende overtreding was de praktijk om achter de wettelijke façade van een restaurant een eigen bar te beginnen. Overheidsfunctionarissen hebben nu bekend gemaakt dat dit probleem uit de wereld is en er op korte termijn ook vergunningen zullen worden uitgereikt voor het runnen van een bar.

Absurd
De bestaande situatie was volkomen absurd. Particuliere bars waren verboden, maar iedereen in Cuba kent die bars, inclusief de hoogste politieke leiders want hun zonen en dochters bezoeken die, net zoals veel andere Cubaanse jongeren.

Bron
* Fernando Ravsberg op de website Cartas desde Cuba, 8 november 2016

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s