Felle criticus Obamabeleid Cuba in transitieteam Trump

Mauricio Claver-Carone, een van de felste tegenstanders van het Cuba-beleid van president Obama, maakt deel uit van het transitieteam van de nieuwe president Trump. Claver-Carone is directeur van U.S.-Cuba Democracy Political Action Committee (USCD PAC), een lobbygroep die onverminderd voor handhaving van het embargo tegen Cuba is.  Claver-Carone zal met nog drie anderen tot 22 januari 2017, de transitie voorbereiden op het Ministerie van Financiën.

mauricio-claver-carone-democracy-pac

Mauricio Claver-Carone

USCD PAC noemt zich een niet-partijgebonden groepering die streeft naar een transitie in Cuba waarbij alle  aandacht uitgaat naar de mensenrechten en de normen van de rechtstaat. Claver-Carone zal werkzaam zijn in het transitieteam voor het Ministerie van Financiën, dat ook de naleving van de embargowetgeving tegen Cuba controleert. Hij was eerder adviseur voor de administratie van president George W. Bush. Tegenstanders van het Obamabeleid zien in Claver-Carone de juiste persoon om dit beleid terug te  draaien.
Anderen, ook in de Cubaanse gemeenschap in Zuid-Florida, verzetten zich tegen de opvattingen van Claver-Carone. Zij wijzen erop dat Claver’s organisatie USCD PAC donaties ter waarde van $ 600.000 verstrekte aan kandidaten die zich tegen de verbetering van de relatie tussen Havana en Washington verzetten, zoals senatoren Marco Rubio en Carlos Curbelo.

Bron
* Diverse media, 22 november 2016

Link
* Claver-Carone publiceerde diverse columns op de site Capitolhill Cubans

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s