Voorrang nieuwe elite bij concert Plácido Domingo

Het eenmalige concert van de Spaanse tenor Plácido Domingo op 26 november in het Grote Theater Alicia Alonso in Havana is exclusief en op uitnodiging van organisaties van de staat. De kaarten worden verspreid door de staatsvakcentale CTC, de officiële studentbond FEUU, de Schrijvers- en Kunstenaarsbond UNEAC en de staatsorganisatie voor jeugdcultuur, Asociación Hermanos Saíz.

placido_domingo

Plácido Domingo

In een officiële mededeling in de partijkrant Granma wordt gemeld dat het concert om half 9 begint, de tenor begeleid wordt door het Nationaal Symfonie Orkest van Cuba onder leiding van de Noordamerikaanse Eugene Kohn met medewerking van de sopraan Ana María Martínez uit Puerto Rico. Ook meldt de partijkrant dat 533 zitplaatsen in het theater gereserveerd zijn voor de equipe van Domingo en zijn internationale aanbidders die met hem meereizen naar Cuba. De rest van de kaarten wordt verdeeld onder de genoemde staatsorganisaties. Buiten het theater worden beeldschermen en 2.000 stoelen geplaatst voor de liefhebbers van Domingo in Havana zelf. Het optreden wordt integraal gefilmd en later, waarschijnlijk in de kerstweek, uitgezonden door de Cubaanse televisie.

Reactie Fidel’s zoon?
De website Diario de Cuba publiceerde dit bericht en dat leidde o.a. tot de volgende twee reacties. Een van Amadeus: ‘Placido is een uitstekend zakenman. Geeft een gratis concert, reserveert 500 toegangskaarten voor zijn team (promotiemensen, agenten, vrienden en bekenden), filmt het gehele concert met alle rechten aan hem voorbehouden en verkoopt vervolgens Placido en Cuba voor uitzending rond Kerstmis en zingt dan ook nog duetten met Silvio Rodríguez, Omara Portuondo en Amaury Pérez; naar ieders smaak. Business as usual.’ En een reactie van een zekere Tony Castro * die schrijft: ‘Fuck, eens kijken hoe ik aan een kaartje kan komen.’
(* Een verwijzing naar de zoon van Fidel, Tony Castro en een bekend gezicht in de snelgroeiende Cubaanse jetset)

Bron
* Diario de Cuba, 23 november 2016

Laatste nieuws:
Het concert is vanwege de dood van Fidel Castro niet doorgegaan.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s